نخستین پرواز آزمایشی بوئینگ ۷۳۷ ماکس
بوئینگ ۷۳۷ ماکس یک ماه و نیم پس از خروج از خط تولید، نخستین پرواز آزمایشی خود را انجام داد. نمونه های اولیه این محصول جدید شرکت هواپیماسازی بوئینگ که رقیب ایرباس ای ۳۲۰ نئو محسوب می شود، پس از کسب تاییدیه های لازم قرار است سال ۲۰۱۷ میلادی تحویل خریداران شود.
بازی با پهپاد: فناوری در حال گسترش پهپادهای تجارتی
فناوری ساخت پهپادها این روزها پیچیده تر از گذشته شده و استقبال از این وسیله هوایی بی سرنشین شدت گرفته است. شرکت ها در حال ساختن پهپاد های بمراتب هوشمندتری هستند که در هوا تصاویر ویدیویی با وضوح بسیار و یا در روی زمین پشت سر ما فیلمبرداری می کنند.
ناامیدی پژوهشگران از برقراری ارتباط با فضاپیمای فیله
پژوهشگران اروپایی می گویند که نسبت به برقراری ارتباط دوباره با فضاپیمای فیله، ربات کاوشگر اروپایی ناامید شده اند. این ربات کاوشگر حدود یک سال قبل بر سطح یک دنباله دار فرود آمد و قرار بود که اطلاعاتی را از فضا به دانشمندان بفرستند. اما باتریهای خورشیدی آن از کار افتاد و در نتیجه ارتباطش با زمین قطع شد.
مشخصات هواپیمای مسافربری پهنپیکر ایرباس A380 که ایران میخرد
A380 یک هواپیمای مسافربری پهنپیکر، چهار موتوره و دوطبقه ساخته شرکت اروپایی ایرباس است. در سال ۲۰۰۷ نخستین پرواز آن برای شرکت هواپیمایی سنگاپور انجام شد. این پرواز از سنگاپور به مقصد سیدنی استرالیا انجام شد.
۸ برنامه توسعه فضایی/ ماهواره ملی تا ۱۴۰۴ در مدار قرار می گیرد
ایجاد فرصت عادلانه برای فعالان عرصه فضا، تولید بومی علوم فضایی، تمرکز بر سیاست گذاری در عرضه فضا، ایجاد قدرت علمی و تاثیرگذار با استفاده از ظرفیت منابع انسانی نخبه و نیز ورود کشور به بازار صنایع فضایی از دیگر برنامه های مد نظر برای ۵ سال آینده کشور است.
ماهواره سنجشی «دوستی» رونمایی شد/ افتتاح مرکز تست ماهواره (+عکس)
ماهواره دوستی در کلاس میکروماهواره ها با ۵۰ کیلوگرم وزن قرار است در مدار بیضی شکل به دور زمین قرار گیرد این ماهواره توسط سازمان فضایی ایران ساخته شده است.
درخواست رئیس سازمان فضایی از رئیس جمهور
رئیس سازمان فضایی ایران از رئیس جمهور خواست با تشکیل شورای عالی فضایی تا قبل از پایان سال برنامه راهبردی فضایی را تصویب کند.
لازوتکین، فضانورد و مهندس فضایی روسیه به ایران میآید
لازوتکین، فضانورد و مهندس فضایی روسیه در سفر به ایران در بازدید از تپههای مریخی دامغان، زمینههای همکاری در طرح راهاندازی کمپ تحقیقاتی - توریستی این منطقه را بررسی میکند.
سفارشهای دریافتی ایرباس در سال ۲۰۱۵ بالاتر از بویینگ بوده است
عملکرد شرکت ایرباس در سال ۲۰۱۵ نشان می دهد این کمپانی سفارشات بیشتری نسبت به رقیب آمریکایی خود یعنی شرکت بویینگ دریافت کرده است. میزان سفارشات ایرباس یک هزار و ۳۶ فروند هواپیما به ارزش ۱۳۷ میلیارد دلار گزارش شده که ۲۶۸ سفارش بیشتر از کمپانی بویینگ است.
بمباردیه کانادا در صدد فروش هواپیما به ایران
شرکت بمباردیه در سال ۱۹۴۱ توسط جوزف-آرماند بمباردیه، در شهرک والکور، کبک تاسیس شد و در حال حاضر تولیدکننده طیف وسیعی از تجهیزات و ماشینآلات دفاعی، نظامی، ریلی و برفرو میباشد، که انواع هواگرد، هواپیما و جتهای تجاری، قطار، تراموا و لوکوموتیو، تجهیزات نظامی و خودروهای نظامی، برفرو، جتاسکی، خودروهای همهجار، ماشینآلات استخراج معدن، تجهیزات جنگلداری، کامیون و ماشینآلات صنایع سنگین را در بر میگیرد.
«اسپیسایکس» نتیجه آخرین آزمایش «کپسول اژدها» را منتشر کرد
شرکت فضایی خصوصی SpaceX که متعلق به میلیاردر اینترنتی، ایلان ماسک است، همزمان روی دو پروژه «فرود آرام» کار میکند و امروز نتایج شگفتانگیز آخرین آزمایش فضاپیمای خود را در اختیار عموم گذاشته است.
رقابت راکتهای رفت و برگشت؛ بلواوریجین یک موفقیت دیگر بهدست آورد
راکت رفت و برگشت «شپرد» متعلق به شرکت فضایی خصوصی «بلو اوریجین» موفق شد برای بار دوم به نزدیکی مدار پایین زمین برود و با موفقیت بهصورت عمودی فرود بیاید.
ماهوارههای مکعبی، آینده اکتشفات فضایی
پس از گذشت ۱۰ سال از ساخت و پرتاب اولین نانوماهواره، امروزه تمام آژانسهای فضایی، صنایع هوافضا و گروه های تحقیقاتی به تواناییهای بالقوه این ماهوارههای مینیاتوری برای ماموریتهای فضایی پی برده اند. اغلب این ماهوارهها توسط دانشجویان ساخته و به فضا پرتاب میشود.
حضور 35 کشور جهان در اجلاس «هوانوردی ایران- 2016»
نمایندگانی از شرکتهای سازنده هواپیما از جمله «بمباردیر کانادا، امبرائر برزیل، ای.تی.ار (ایتالیایی-فرانسوی) و شرکت ایرباس در این اجلاس بین المللی راهکارهای فروش هواپیما به شرکت های ایرانی را مورد بررسی قرار می دهند.
دور جدید قراردادهای ناسا برای ماموریتهای خصوصی به ایستگاه فضایی بینالمللی
اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا از دور بعدی شراکت خود با شرکتهای خصوصی آمریکایی برای پرتاب ماموریتهای «تامین محموله ایستگاه فضایی بینالمللی» خبر داد. ناسا هفته گذشته اعلام کرد که حداقل شش قرارداد ماموریت تامین مجدد محموله ایستگاه فضایی را با شرکت اوربیتال ساینس، سیرا نوادا و اسپیسایکس امضا کرده است.
آشنایی با ربات ماهنورد جدید «آئودی»
شرکت خودروسازی آئودی در نمایشگاه بینالمللی خودرو در دیترویت از ماهنورد جدیدی رونمایی کرده که از سیستم مشهور چهار چرخ محرک Quattro استفاده میکند. ماهنورد Quattro در حال حاضر یک ربات چاپ سهبعدی است که از تیتانیوم و آلومینیوم ساخته شده و 35 کیلوگرم وزن آن است.
استفاده از فناوری نانو برای توسعه قابلیتهای نظامی جدید
در اوایل سال 2015 میلادی، سناتور اِسکامر، کمیته بودجه سنا را قانع کرد که این اعتبارات را افزایش دهند تا با اتکا بر آن، برنامه نظامی ManTech قادر باشد پروژههای جدیدی را در سال 2016 میلادی آغاز کند.
سیستم «دفاع سیارهای» ناسا برای محافظت از زمین
ناسا برنامه جدیدی به نام «اداره هماهنگی دفاع سیاره ای» (PDCO) را راهاندازی کرده که به هماهنگی تلاشهای ناسا برای تشخیص و ردیابی اشیاء نزدیک زمین (NEOs) و حفاظت از زمین در برابر خطرات بالقوه میپردازد.
صدور مجوز فروش هواپیمای مسافربری به ایران از سوی اوباما
باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا با صدور یک یادداشت ریاستی خطاب به وزیر امور خارجه این کشور مجوز فروش هواپیماهای مسافربری به ایران و رفع تحریم های آمریکا در این زمینه را صادر کرد.صدور مجوز فروش هواپیمای مسافربری به ایران از سوی اوباما
چین به دنبال رکوردزنی در پرتابهای فضایی 2016
چین انجام بیش از 20 ماموریت فضایی را برای سال 2016 در دستور کار قرار داده است که این بیشترین تعداد ماموریت در یک سال است. شرکت علم و فناوری و هوافضای چین اعلام کرد که قصد دارد در کنار فعالیتهایی فضایی مورد نظر، به راهاندازی آزمایشگاه فضایی، فضاپیمای سرنشیندار و پرتاب دو موشک نیز بپردازد.
در قالب آزمایشگاهی در ایران؛ نانوپوششهایی برای حفاظت بهتر بدنه فضاپیماها تولید شد
پژوهشگران دانشگاه مالک اشتر واحد شاهین شهر موفق به تولید پوششهای نانو ساختاری شدهاند که میتواند به عنوان سطح محافظت کنندهی حرارتی بدنه فضاپیماها به کار گرفته شود.
معرفی فناوری های برتر سفر نمایشگاه CES 2016/بالگرد الکتریکی اختصاصی
یک شرکت چینی به نام Ehang نمونه اولیه یک بالگرد الکتریکی را رونمایی کرد که قادر است تا ارتفاع 3500 متری از زمین بلند شود و با سرعت 100 کیلومتر در ساعت حرکت کند. این بالگرد با هر بار شارژ قادر است 23 دقیقه در هوا پرواز کند.
مسابقات دانشجویی و دانشآموزی هوافضا، اسفند 94 و اردیبهشت 95
دانشکده صنعت هواپیمایی کشوری در نظر دارد مسابقات دانشآموزی گلایدر و راکت آبی را در اسفند 94 و مسابقات دانشجویی طراحی و ساخت هواپیما مدل در چهار رده را در اردیبهشت 95 برگزار نماید.
ناسا در اعماق فضا اقامتگاه ویژه فضانوردان می سازد
اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا دستور طراحی اقامتگاه فضایی ویژه نخستین فضانوردان مأموریت مریخ را از کنگره دریافت کرد.
سریعترین هواپیمای جهان چگونه سر از موزه درآورد؟
از SR-۷۱ Blackbird به عنوان سریعترین هواپیمای تاریخ یاد می شود که به طرز مرموزی برای همیشه راهی موزه شد. گفته می شود بالا بودن هزینه های تعمیر و نگهداری این هواپیما علت اصلی زمینگیر شدن آن بوده است.
ورود شرکت هوندا به ساخت هواپیماهای جت شخصی
غول خودرو و موتورسیکلت سازی شرق آسیا حالا هواپیما هم می سازد. ورود رسمی هوندا به دنیای هواپیماسازی دو هفته پس از دریافت تأییدیه های لازم از سازمان فدرال هوانوردی آمریکا صورت گرفت.
آرکابورد؛ نخستین هاوربورد واقعی (+عکس)
سالهاست که هر دفعه با یک نمونه مفهومی از اسکیتهای بدون چرخ معلق در هوا یا همان هاوربورد روبهرو میشویم اما این بار شرکت هوافضای «آرکا» نمونه واقعی از این وسیله علمی-تخیلی را طراحی کرده است.
تحول در صنعت هوافضا با یک ماده جدید
دانشمندان کلاس جدیدی از مواد را با استفاده از فناوری نانو ساخته اند که طیف گسترده ای از صنایع، از هوافضا گرفته تا خودروسازی و زیست پزشکی را متحول خواهد کرد.
شیوهای نوین به منظور جلوگیری از یخ زدن بال هواپیما ارائه شد
یکی از معضلات هواپیما یخزدگی بال است که مقابله با آن در سیستمهای مرسوم، عموماً بر پایه گرفتن هوای گرم از موتور است که این روش باعث افت توان موتور، افزایش مصرف سوخت و اتلاف قابل توجه انرژي میشود.
ماموریت بزرگ کاوشگر مریخ اینسایت (InSight) به تعویق افتاد
اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا اعلام کرد که راهاندازی ماموریت کاوشگر "اکتشاف داخلی با استفاده از تحقیقات سنجش لرزهای و انتقال حرارت" (InSight) که برای ماه مارس سال آینده برنامهریزی شده بود، با توجه به نشت مداوم محفظه خلاء آن به تعویق افتاد.