برگزرای رزمایش مشترک "امنیت هوافضایی 2016" توسط روسیه و چین
براساس برنامه اعلام شده، روسیه و چین رزمایش مشترک کامپیوتری فرماندهی - ستادی «امنیت هوا - فضایی- 2016» را برگزار می کنند.
کاوشگری در مریخ با الهام از توتیای دریایی
گروهی از مهندسان و زیستشناسان دریایی به سرپرستی پروفسور جوانا مکیتریک، مهندس مکانیک از دانشگاه سن دیهگو کالیفرنیا با الهام از توتیای دریایی یک دستگاه کاوشگر برای اکتشاف در مریخ طراحی کردند.
وضعیت نامناسب «کنجکاوی» در مریخ
این ربات که در حد و اندازه یک خودروست از سپتامبر سال ۲۰۱۴ مشغول کنکاش در ارتفاعات Mount Sharp مریخ است. طی این مدت ربات کنجکاوی موفق به گردآوری دادههای ارزشمندی شده و آنها را به تناوب راهی زمین کرده است. با استفاده از این اطلاعات دانشمندان امیدوارند که سرنخهای مؤثری درباره حیات میکروبی گذشته مریخ کشف کنند.
ناكامی فضایی، دو مقام دیگر روسی را به زندان فرستاد
مسكو افزون بر درآمد پرتاب های فضایی، اعتبار ویژه ای در این حوزه برای خود قائل می باشد و در صدد حفظ آن و ایمنی كامل پرتاب های آینده است.
تأخیر در پروژه فرود روی مریخ روسیه-اروپا
پروژه فرود و اکتشاف روی مریخ که پروژهای مشترک میان سازمان فضایی فدرال روسیه و سازمان فضایی اروپاست و قرار است در دو مرحله انجام شود، شامل یک ماهواره مریخگرد و یک مرکز فرود روی مریخ به همراه یک مریخنورد است که میتواند تا عمق دو متری سطح را حفاری و نمونهبرداری و آزمایش کند.
هشتمین دوره مسابقات ملی هوافضا دانشگاه امیرکبیر
هشتمین دوره مسابقات ملی هوافضا 8 تا 12 اردیبهشت 95 دو بخش دانشجویی و دانشآموزی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار میشود.
گشایش نخستین رستوران با پهپادهای پیشخدمت در هلند
20 دانشجو این پروژه جالب را راه انداختهاند و حدود 9 ماه را صرف توسعه و ساخت این پهپادهای خودمختار کردهاند تا نشان دهند که چگونه این ابزارهای پرنده کوچک میتوانند به بخش مهمی از زندگی روزمره مدرن تبدیل شوند.
ناسا سيستم ملي كنترل ترافيك ربات هاي پرنده را آزمايش مي كند
اگر تنها نيمي از كسب وكارهاي فعال در حوزه ربات هاي پرنده موفق شوند، به زودي ترافيك هوايي به يك پديده طبيعي شهري بدل خواهد شد. براي حل اين مشكل، ناسا يك سيستم مديريت ترافيك هوايي را براي ربات هاي پرنده توسعه داده و امروز براي اولين بار آن را آزمايش مي كند.
چین پس از آمریكا، مشتری موتور موشك های فضایی ساخت روسیه شد
همزمان با اعلام نیاز آمریكا برای خرید موتورهای موشك فضایی از روسیه، چین نیز پیشنهاد داد در ازای دریافت این نوع از موتورها، آخرین دستاوردهای الكترونیكی دانشمندان چینی را به مسكو تحویل خواهد داد.
آزمایش موفقیتآمیز بالگرد چند موتوره الکتریکی (+تصاویر)
شرکت E-Volo یکی از پیشتازان عرصه ساخت هلیکوپترهای الکتریکی برای حمل انسان است که تاکنون نمونههای اولیه مختلفی از نیمهپهپادهای خود ارائه داده است اما مدل تازه که Volocopter VC200 نام دارد، توانسته است، موفقیت خاصی بهدست بیاورد.
آزمایشگاه تونل باد، دانشگاه صنعتی شیراز
امروزه اهمیت آزمایشهای تجربی آیرودینامیکی روی مدل اجسام کاملا مشهود و به اثبات رسیده است. در همین راستا دانشکده مهندسی مکانیک و هوافضای دانشگاه صنعتی شیراز اقدام به راهاندازی تونل باد مادون صوت جهت مطالعات آیرودینامیکی نموده است.
آمادگی کاوشگر ژاپن برای بررسی سیاره ناهید
کاوشگر "آکاتوسکی" ژاپن در اصل قرار بود در دسامبر 2010 به سیاره ناهید برسد، اما خراب شدن موتور باعث شد فضاپیما هدف خود را از دست داده و به مدار اطراف خورشید برود اما در دسامبر 2015 کنترلگرهای آکاتسوکی آن را مجددا به سمت سیاره هدایت کردند و اکنون این فضاپیما برای آغاز عملیات علمی خود آماده شده است.
آغاز آموزش فضانوردان بر روی فضاپیمای اوریون برای سفر تاریخی به سیاره سرخ
فضاپیمای اوریون به عنوان سیستم انتقال فضایی بعدی ناسا طراحی شده و میتواند انسانها را به مدار زمین و ورای آن انتقال دهد. این پیمایه، سنگبنای برنامه اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، برای ارسال انسان به سیاره سرخ است.
سومین فرود موفقیتآمیز راکت رفت و برگشت شرکت بلو اورجین
هدف نهایی شرکت بلو اوریجین حمل گردشگران فضایی به ارتفاعات زیر مداری در کپسول راکت است که در آنجا می توانند از بی وزنی و دقایقی تماشای زمین قبل از بازگشت لذت ببرند. انتظار می رود که نخستین پرواز های سرنشین دار این شرکت سال آینده صورت گیرد و مسافرانی که هزینه سفر پرداخت کرده اند، می توانند از اوایل سال 2018 با این راکت پرواز کنند.
برنامههای سازمان انرژی اتمی روسیه برای سفر شتابانتر به مریخ با استفاده از موتور فضایی هستهای
سفر بین سیاره ای نیازمند فضاپیماهایی با موتورهای بهینه سازی شده است. از این رو سازمان انرژی اتمی روسیه اعلام کرد، به دنبال ساخت موتور فضایی هسته ای است تا سفر به مریخ آسانتر صورت بگیرد.
اگزومارس و جستجوی حیات در مریخ
هنگامی که اگزومارس در ماه اکتبر آینده به سیاره سرخ برسد به چند بخش تقسیم می شود. فضاپیمای اصلی در مدار مریخ می ماند و یک کاوشگر کوچک به نام شیاپارالی (Schiaparelli)، روی سطح مریخ می نشیند.
چگونه فاجعه «چلنجر» کاوشهای فضایی را برای همیشه دگرگون کرد؟
فاجعه ای که بلندپروازی های انسان را محدود کرد و باعث شد از آن پس نگاه واقعبینانهتری به کاوشهای فضایی داشته باشیم: سی سال پیش، شاتل فضایی «چلنجر» از پایگاه فضایی ناسا در فلوریدای آمریکا به فضا پرتاب شد، سی و هفت ثانیه بعد منفجر شد، و هر هفت سرنشین آن کشته شدند.
شادباش نوروز
... فرّاش باد صبا را گفته تا فرش زمرّدین بگسترد و دایه ابر بهاری را فرموده تا بنات نبات را در مهد زمین بپرورد، درختان را به خلعت نوروزی قبای سبز ورق در بر کرده و اطفال شاخ را به قدوم موسم ربیع کلاه شکوفه بر سر نهاده ... (سعدی)
پورتال هوافضای ایران فرارسیدن جشن نوروز را به همهی ایرانیان شادباش میگوید.
اکسومارس؛ ماموریتی برای یافتن رگه هایی از حیات بر مریخ
آیا پروژه اکسومارس (Exomars) خواهدتوانست امکان وجود حیات در گذشته و حال مریخ را یک بار و برای همیشه اثبات کند؟ برای پاسخ به این سوال و توضیح بیشتر یکی از مریخ شناسان برتر اروپا، استاد کتی کوانتان ناتاف از دانشگاه لیون فرانسه به چند سوال یورونیوز پاسخ می گوید.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 115، ویژهنامه نوروزی
دربرگیرنده اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا، اسفند 94 و فروردین 95، ویژهنامه نوروزی
توزیع در گیشههای روزنامه فروشی سراسر کشور
گزارش تصویری مسابقات ملی پرواز (دانشگاه فردوسی مشهد)
مسابقات ملی پرواز با حضور ۳۵ تیم از سراسر کشور در اسفند 1394 در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار گردید. در ادامه، تصاویری از این مسابقات ارائه شده است.
درگذشت فرمانده ماموریت کاوشگر مشتری ناسا
دونالد ادوارد ویلیامز در 13 فوریه 1942 در ایالت ایندیانا متولد شد. وی مدرک کارشناسی خود را در سال 1964 در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه پردو دریافت کرد و دو سال بعد دوره آموزش پرواز خود در نیروی دریایی آمریکا را به پایان رساند.
سازمان فضایی اروپا به دنبال ساخت پایگاه دائمی در کره ماه
پروژه آپولو، یکی از بزرگترین پروژههای فضایی بود که در اوایل سالهای ۱۹۶۰ میلادی آغاز شد و طی ده سال فرود انسان را روی کره ماه ممکن ساخت. آژانس فضایی اروپا قصد دارد پایگاهی دائمی روی سطح کره ماه بسازد. قرار است سازمانهای مختلف فضایی و فضانوردان از سراسر جهان به این ایستگاه دسترسی داشته باشند.
ابداع شیوه ای برای کنترل هواپیماهای بدون سرنشین
سازمان هواپیمایی فدرال آمریکا نوعی هواپمای بدون سرنشین با نام «SkyTracker» را تولید کرده اند که با گشت زنی در اطراف فرودگاهای این کشور اقدام به شناسایی دیگر هواپیماهای بدون سرنشین می کند.
شناسایی کوسههای استرالیایی به کمک پهپادها
استرالیا با داشتن خط ساحلی بسیار طویل و افزایش آمار حمله کوسه ها به شناگرها در این منطقه دست به ابتکار جالبی زده است و با بهره بردن از هواپیماهای بدون سرنشین اقدام به شناسایی کوسه های موجود در سواحل این کشور می کند.
پانزدهمین کنفرانس بین المللی هوافضا برگزار شد
این کنفرانس بین المللی با هدف پرداختن به نیازمندیهای صنعت هوانوردی، تقویت زیرساختهای این صنعت و چالشهای توسعه صنایع هوافضا و با حمایت انجمن هوافضای ایران، سازمان فضایی ایران، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، سازمان صنایع هوافضا و وزارتخانه های راه و علوم برپا شده است.
پارکهای هوانوردی راهاندازی میشود
دبیر کمیته هوانوردی عمومی ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان هوایی و هوانوردی از راهاندازی پارکهای هوانوردی در آیندهای نزدیک در کشور خبر داد. در واقع این پارک های هوانوردی همان نمایشگاههای هوایی و هوانوردی هستند که ستاد توسعه هوایی و هوانوردی برای تحقق این موضوع با شهرداریها مذاکراتی داشته و در این راستا تفاهم نامه هایی نیز منعقد کرده است.
جهان در انتظار نسل جدید هواپیماها
اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، اعلام کرده که هدف اصلی از توسعه چنین ایده ای آزمایش دسته جدیدی از فناوری های نوظهور در زمینه هوانوردی است. ناسا در نظر دارد تا در خلال این پروازها مواد کامپوزیتی جدیدی را به بوته آزمایش بگذارد. همچنین بررسی دقیق موتورهای پیشرفته و بالهای تبدیل شونده هواپیماها از دیگر اهدافی است که در این برنامه مد نظر قرار می گیرد.
ایجاد زیرساختهای ملی برای توسعه صنعت موتورهای توربینی و هوایی
رئیس کمیته موتور ستاد توسعه هوایی و هوانوردی معاونت علمی گفت: سال آینده زیرساختهای ملی برای توسعه صنایع موتورهای توربینی و هوایی راهاندازی میشود. حسین پور فرزانه اظهار کرد: یکی از مهمترین پروژههایی که برای سال آینده پیگیری میکنیم راهاندازی سیستم «FMS» است به این معنی که یک زیرساخت ملی برای کشور در حوزه هوایی ایجاد شود.
فیروز نادری با ناسا خداحافظی میکند
فیروز نادری، دانشمند ایرانی و مدیر بخش «اکتشافات منظومه شمسی» اداره ملی هوانوردی و فضایی امریکا (ناسا) اعلام کرد در پایان ماه جاری میلادی (10 اسفند) بعد از ۳۶ سال از ناسا خداحافظی میکند.