بزرگترین راکت بدون سرنشین آمریکا، آماده پرتاب (+تصاویر)
«دلتا-4 هوی» زمانی که به طور کامل سوختگیری میکند وزنی برابر با 725 هزار کیلوگرم دارد. همچنین این راکت 71.6 متر بلند است. با توجه به این ارقام «دلتا-4 هوی» بزرگترین راکت آمریکا است و محمولههای بسیار مهم را برای دولت جابهجا میکند. این محمولهها نهتنها شامل ماهوارههای جاسوسی میشوند، بلکه پرواز آزمایشی فضاپیمای «اوریون» نیز به شمار میآیند.
رباتهای انساننما اولین ساکنان مریخ خواهند بود
آیا رباتهای انساننما، نخستین موجوداتی هستند که کره مریخ را به سکونت خود در خواهند آورد؟ این یک داستان علمی – تخیلی نیست، بلکه ممکن است در آینده نزدیک عملی شود. دانشمندان ناسا در یک برنامه مشترک با همکاری چهار دانشگاه روی پروژه ساخت ربات انساننمای مناسب ارسال به سیاره سرخ کار میکنند.
خریداران هواپیماهای شخصی ایرانی تسهیلات میگیرند
هدف از توسعه هوانوردی عمومی هواپیمای فوق سبک اسپورت، خیلی سبک و سبک هستند که جز هواپیمای ۲، ۴ و ۶ نفره به شمار می روند.
فروش هواپیمای مسافربری سوخو سوپرجت 100 به شرکت هواپیمایی سیتیجت
این هواپیما محصول همکاری مجموعه ای از صنایع هواپیمایی غرب و شرق است و تمامی سازندگان قطعات اصلی آن مانند موتور، سامانه های فرود، الکترونیکی و دیگر قطعات شرکت های معروف آمریکایی و اروپایی مانند Goodrich, Sutton و... هستند.
انتقال یک هواپیما به پارک فناوری پردیس در راستاي ایجاد مرکز توسعه فناوریهای هوایی و هوانوردي (+تصاویر)
این هواپیما در راستاي ایجاد مرکز توسعه فناوریهای هوایی و هوانوردي در پارک فناوری پردیس معاونت علمی، از یکی از خطوط هوایی خریداری شده است و از منطقه مهرآباد به سمت این پارک در حال جابه جایی است.
پیشرفتهترین موتور فضایی 250 ثانیه عمر دارد
پیشرفتهترین موتور فضایی جهان ساخت روسیه که در موشکهای دارای کاربریهای مختلف از جمله پرتاب موشکهای ماهوارهبر و حمل بار به فضا استفاده میشود، فقط 250 ثانیه عمر دارد و پس از آن از بین میرود.
موفقیت در دومین آزمایش اتاق فضایی بادی ناسا
ایده اتاقی که باز و بسته میشود برای استقرار در کرات دیگر و افزودن فضای اضطراری به ایستگاه فضایی بسیار حیاتی است و ناسا اکنون توانسته است در دومین تلاش خود، این ایده را با موفقیت نسبی به مرحله اجرا درآورد.
کشاورزی در فضا برای سفرهای طولانی فضایی
مهندسان فضایی آلمانی سرگرم ساختن ماهواره ای هستند که روی آن در فضا، گوجه فرنگی به عمل بیاورند. دلیل انتخاب گوجه فرنگی این بوده که براحتی در دوربین دیده می شود. مرکز هوافضای آلمان فضاپیمای موسوم به “یو- کراپیس” را تابستان آینده به فضا پرتاب می کند. این فضاپیما در حالی که بذرها در آن جوانه می زنند به دور زمین خواهد گشت.
اسپیس ایکس راکت فالکون 9 را با موفقیت پرتاب کرد
اما طبق معمول، پرتاب ماهواره هدف اصلی این ماموریت نبود بلکه هدف اصلی چند دقیقه پس از پرتاب و زمانی تحقق یافت که مهندسان اسپیس ایکس طبقه اول این راکت را روی یک سکوی شناور در اقیانوس اطلس فرود آوردند.
ناسا: قمر اروپا، یکی از قمرهای مشتری، احتمالا زیستپذیر است
ناسا به تازگی اعلام کرده است که احتمالا «اروپا»، یکی از اقمار سیاره مشتری، از مواد شیمیایی لازم برای امکان حیات برخوردار است.
ماهنامه صنایع هوافضا، شماره 116، خرداد 95
دربرگیرنده اخبار و مطالب روز و مقالات علمی حوزه هوافضا، شماره 116، خرداد 95
توزیع در گیشههای روزنامه فروشی سراسر کشور
فرود موفق هواپیمای خورشیدی سولار ایمپالس 2 پس از یک پرواز 18 ساعته
هواپیمای خورشیدی سولار ایمپالس 2 پس از 18 ساعت پرواز با موفقیت در اوهایو به زمین نشست. یک تاجر سوئیسی به نام آندره بورشبرگ با همکاری یک ماجراجو به نام برتراند پیکارد خلبانی پروژه Solar Impulse 2 را برعهده داشتند.
اگزومارس در کدام قسمت سیاره سرخ باید نشانههای حیات را جستوجو کند؟
در طول سال ۲۰۱۶، فضاپیمای اگزومارس (Exomars) اینک به سوی مریخ میرود و مأموریتش جستوجوی نشانههای حیات در این سیاره است. وقتی در ماه اکتبر به مقصد برسد، کاوشگری را به سوی سطح سیاره خواهد فرستاد. این کاوشگر، نخستین فرود کنترل شده ابزاری روی سطح سیاره سرخ خواهد بود.
تخصیص بودجه ناسا برای هشت طرح بلندپروازانه فضایی
سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا) به تازگی از تخصیص بودجه برای هشت طرح بلندپروازانه فضایی جدید خبر داده است که شامل ساخت زیستگاههای جدید دور از سیاره زمین، یک سیستم میدان مغناطیسی، اتاق خواب عمیق برای فضانوردان مسافر به مریخ و چند توقفگاه در مسیر این سیاره سرخفام می شود.
برپایی نخستین پاویون تخصصی هوایی در پنجمین نمایشگاه اینوتکس (INOTEX 2016)
ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی نخستین پاویون تخصصی هوایی را در پنجمین نمایشگاه اینوتکس ایران برپا می کند. این نمایشگاه دوم تا پنجم خرداد ماه 95 در نمایشگاه بینالمللی تهران سالن خلیج فارس برپا میشود.
پرواز دو ساعته از سیدنی به لندن با ماخ 7.5
برنامه HIFiRE 5B یکی از 10 پرواز آزمایشی با هدف دستیابی به درک بهتر از فیزیک و ایرودینامیک پرواز ماوراءصوت پایدار است که در آینده میتواند زمان پرواز از سیدنی به لندن را به کمتر از دو ساعت کاهش دهد.
آینده بیشتر صنایع با پهپادها رقم میخورد
گرچه بیشترین کاربرد پهپادها امروز در عکاسی و فیلمبرداری است، صنعت پهپادسازی در زمینههایی گوناگون از جمله کشاورزی، زمینداری، انرژی و ساخت و ساز به سرعت رو به رشد است.
نسل جدید پهپادها با قابلیت پرتاب از زیر آب
از پهپادها به عنوان یکی از مظاهر پرکاربرد فناوری های نوین یاد می شود که از جمله استفاده های آن می توان به امور نظامی اشاره کرد. حالا قرار است نسل جدیدی از آنها که قابلیت پرتاب از زیر آب را دارند وارد ارتش آمریکا شود.
نخستین دوره تخصصی مسابقات هوافضا، جام شیخ بهایی، شهریور 1395
نخستین دوره تخصصی مسابقات هوافضا، جام شیخ بهایی، به همت دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجفآباد در شهریور 1395 برگزار میگردد.
ساخت پهپادی برای حمل خون و دارو
شرکت Zipline آمریکا پهپادهای را ویژه امور پزشکی طراحی کرده است که قادر به رساندن خون و ملزومات پزشکی به بیمارستانهای روستایی هستند ضمن اینکه از این پهپادها میتوان در مناطق صعبالعبور نیز برای انتقال تجهیزات پزشکی استفاده کرد.
چین به دنبال پرتاب ماهوارههای راه ابریشم به فضا
دولت چین مدتی است برای پیشبرد برنامه راه ابریشم تلاش می کند و ماهواره هایی که قرار است پرتاب شود باعث افزایش ارتباطات میان چین و کشورهای همسایه و اروپا خواهند شد.
رونق صنعت هوافضا در مراکش
صنعت هوافضای مراکش پایگاهی برای رقابت با شرکتهای اروپایی این صنعت شده است. بر اساس آماری که دولت مراکش منتشر کرده است، تا کنون بیش از صد شرکت آمریکایی و اروپایی به زنجیره تولیدات صنعت هوافضای مراکش پیوسته اند.
سامانه جهتیابی «اگنوس»، ایمنی پرواز در اروپا
سیستم جهت یابی ماهواره ای «اگنوس»، فناوری جدید سیستم ماهواره ای در اروپاست که ایمنی پرواز در دید کم را بیشتر می کند. پیشتر ۱۰ درصد پروازها به خاطر شرایط نامناسب جوی لغو می شد، در حالیکه در دانمارک هر سال حدود ۳۰۰ سانحه رخ می دهد.
اطلاعیه سازمان فضایی ایران در خصوص «مسابقه ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی»
سازمان فضایی ایران در حال برگزاری نخستین دوره مسابقات طراحی و ساخت ماهواره های مکعبی در ایران است. این مسابقات با هدف ارتقای صنعت فضایی کشور و همچنین تربیت و جذب نیروی انسانی متخصص و ایجاد ارتباط مستقیم و پایدار صنعت و دانشگاه برگزار خواهد شد.
نخستین دوره مسابقه ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی، 1395
سازمان فضایی ایران نخستین دوره مسابقات طراحی و ساخت ماهوارههای مکعبی در ایران را با عنوان «مسابقه ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی» برگزار مینماید.
رقابت در ساخت سری جدید ماهوارههای GPS3
نیروی هوایی آمریکا پیشنهاد انعقاد قراردادهایی جداگانه به مبلغ ۵ میلیون دلار را با شرکتهای بوئینگ، لاکهید مارتین و نورتروپ گرومن مطرح کرده است. در این قراردادها، شرکتهای یادشده برای ساخت ۲۲ ماهواره GPS۳ که اولین آنها باید تا سال ۲۰۲۳ آماده باشد، با یکدیگر به رقابت میپردازند.
بهبود اتصالات جوشکاری در صنایع هوافضا و خودروسازی با نانوذرات
پژوهشگران دانشگاه تهران با بهرهگیری از نانوذرات روشی را برای ایجاد اتصالات جوشی مقاوم برای صنایع خودروسازی، حملونقل ریلی و هوافضا عرضه کردند.
آشنایی با ایمنترین پهپاد جهان
Fleye، امن ترین پهپاد جهان نام گرفته که شبیه به یک توپ فوتبال است و همین شکل باعث سالم نگه داشتن این پهپاد از آسیب های جدی و مهم در هنگام فرود می شود.
خواندنیهایی درباره هواپیمای غولپیکر ناسا (+تصاویر)
ین هواپیمای منحصربفرد که Super Guppy نام دارد، آخرین بازمانده از تنها ۵ هواپیمایی است که اکنون ناسا برای انجام عملیاتهای ویژه خود از آن استفاده می کند.
برگزاری نشست «پسا تحریم، صنعت حمل و نقل هوایی و نقش دانشگاه» در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور صاحبنظران نشست «پسا تحریم، صنعت حمل و نقل هوایی و نقش دانشگاه» را برگزار میکند. این نشست در روز سه شنبه، 28 اردیبهشت ماه در سالن همایشهای دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار میشود.