رتبه ایران در تولیدات علمی هوافضای جهان

بر پایه‌ی داده‌های پایگاه استنادی سایمگو در سال 2014 تا به امروز، تولیدات علمی حوزه مهندسی هوافضا، 21 هزار و 577 مدرک است که چین با 29 درصد، امریکا با 25 درصد، آلمان با 4 درصد، انگلستان و ایتالیا هرکدام با 3 درصد، به ترتیب بیشترین تولیدات علمی را در حوزه مهندسی هوافضا به خود اختصاص داده‌اند.

جدایی «پروگرس ام.26-ام» روسیه از ایستگاه فضایی بین‌المللی

بر اساس اطلاعیه مرکز هدایت پروازهای فضایی روسیه، ناو باربری بدون سرنشین «پروگرس ام.26-ام» دیروز از ایستگاه فضایی بین المللی جدا شده و عصر امروز (24 مرداد) در حدود ساعت 17 به وقت گرینویچ وارد جو زمین می شود.

همکاري دانشگاه محقق اردبيلي با سازمان صنايع هوايي

به گزارش خبرگزاری صداوسیما دکتر محمد نریمانی گفت: بر اساس این تفاهم نامه سه جانبه قرار است این سه سازمان در برگزاری دوره های آموزش هوانوردی، ترویج دانش هوایی، اجرای طرح ­های پژوهشی،پایان‌نامه­‌ها و رساله ­های تحصیلات تکمیلی مرتبط با هوافضا و سایر موارد آموزشی و پژوهشی همکاری ­کنند.

روش جدید اعزام فضانوردان به فضا؛ آسانسور فضایی در 20 کیلومتری از زمین

سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا) اگرچه سرگرم آزمایش بر روی بزرگترین موشک فضایی خود به امید اعزام انسان به سیاره مریخ در بیش از 56 کیلومتری از سطح زمین است،اما اکنون یک شرکت کانادایی در رویکردی نسبتا متفاوت، با طرح ساخت آسانسور فضایی عصر جدیدی از سفر به اعماق آسمان را برنامه ریزی می کند.

پرواز کم‌هزینه به مدار زمین با فناوری جدید

گروهی از دانشمندان علوم فضایی دانشگاه کوئینزلند استرالیا به دنبال پیشبرد طرح انتقال ارزان‌تر ماهواره‌ها به مدار زمین هستند. در این طرح به کمک پیشرفت‌های انجام شده در موتورهای اسکرم جت که فاقد هرگونه قطعه مکانیکی هستند می‌توان بین 50 تا 500 کیلوگرم بار را به مدار زمین منتقل کرد.

دانشمندان در اندیشه چاپ سه بعدی در اعماق فضا

نوامبر سال گذشته شرکتی موسوم به «ساخت فضا» (Made in Space) که در کالیفرنیای آمریکا فعالیت دارد با رونمایی و راه اندازی دستگاه چاپ سه بعدی در ایستگاه فضایی بین المللی در صدر اخبار علمی جهان قرار گرفت.

ملاقات ستاره دنباله دار چوری با خورشید

ستاره دنباله دار پی ۶۷ یا چوری که از اوت سال گذشته کاوشگر فیله را بر روی خود دارد حوالی ساعت دو بامداد با سرعتی معادل سی کیلومتر در ثانیه به نقطه ای از مدار خود رسید که در یکصد و هشتاد و شش میلیون کیلومتری خورشید و در نزدیکترین فاصله تا آن قرار داشت.

فراخوان ناسا برای طراحی برنامه نرم‌افزاری ساعت مچی فضانوردان

سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا) در فراخوانی در سایت Freelancer از داوطلبان خواسته است برنامه نرم افزاری (اپلیکیشن) را برای ساعت های مچی هوشمند قابل استفاده فضانوردان طراحی کنند.

پرواز تاریخی تحقیقات چینی‌ها به ایستگاه فضایی بین‌المللی

برای نخستین بار در تاریخ، یک آزمایش چینی بر روی دی‌ان‌ای قرار است به ایستگاه فضایی بین‌المللی ارسال شود. این امر در پی توفقنامه‌ای میان یک شرکت خصوصی آمریکایی و گروهی تحقیقاتی از موسسه فناوری پکن محقق شده است.

کمیته هوافضای دانشگاه پیام نور مشهد

کمیته هوافضا آذر ماه 91 فعالیت خود را آغاز نمود. این کمیته متشکل از دانشجویان رشته‌های هوافضا، مکانیک، خوردو، رباتیک و ... است که اکثر دانشجویان ورودی‌های سال 90 این رشته‌ها هستند.

بومي‌سازي دانش هوافضا نياز به خصوصي‌سازي دارد

نایب رئیس اتحادیه صنایع هوایی و فضایی گفت: شرکت های خصوصی فعال در صنعت هوافضا هم اکنون زیرساخت ها و دانش لازم را برای تولید کسب کرده اند اما در این صنعت دولت هم تولید کننده است و هم مشتری و دست بخش خصوصی بسته شده است.

ایران در راه نمایشگاه هوایی ماکس 2015 روسیه

نمایشگاه هوایی «ماکس» که در نوع خود یکی از بزرگ‌ترین نمایشگاه‌های هوایی و فضایی جهان به حساب می آید و هر دو سال یکبار در اواخر ماه آگوست درشهر «ژوکوفسکی» روسیه برگزار می‌شود. این نمایشگاه در واقع وارث اولین نمایشگاه هوایی روسیه است که از سال 1911 برگزار می شود.

ساخت هاورکرافت تفریحی دونفره در کشور

پژوهشگران یک شرکت دانش بنیان مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران موفق به طراحی و ساخت شناورهای تفریحی هاورکرافت شدند که به گفته آنها سالانه یک میلیارد و 150 میلیون تومان صرفه جویی ارزی برای کشور در پی دارد.

انجمن ستاره شناسان کیهان بیکران (آسمان سبلان)

انجمن ستاره شناسان کیهان بیکران (آسمان سبلان) یکی از سازمان‌های مردم نهاد فعال استان اردبیل در زمینه موضوعات علمی‌پژوهشی با رویکرد نجوم و هوافضا بشمار می‌آید که در طول چند سال اخیر فعالیت‌های علمی‌و فرهنگی این تشکل توانسته است تأثیر فراوانی را بر تعالی علم و فرهنگ به ویژه در میان جوانان این استان، داشته باشد.

پوستر منتخب هفته جهانی فضا 2015

طراحی پوستر هفته جهانی فضا ۲۰۱۵ در سطح جهانی به رقابت گذاشته شده بود که شرکت‌کننده‌ای به نام الک بارتوس از رومانی موفق به پیروزی در این رقابت شد. در این طرح ردپای کاشفان در راه شیری به تصویر کشیده که معنای اکتشاف، ورود تدریجی بشر به فضا و کشف روزافزون اسرار کهکشان را به خوبی نشان می‌دهد.

پخش زنده پیاده‌روی‌ فضایی روس‌ها در ایستگاه بین‌المللی فضایی

ناسا پیاده‌روی فضایی دو خدمه روسی مقیم ایستگاه بین‌المللی را امروز دوشنبه به صورت زنده پخش می‌کند.
فرمانده ماموریت Expedition 44 به نام گنادی پادالکا و مهندس پرواز به نام میخائیل کونینکو، هر دو از آژانس فضایی فدرال روسیه، امروز ساعت 18:44 به وقت تهران، لباس‌های فضایی‌شان را به تن می‌کنند و از قفل‌ هوایی ایستگاه خارج می‌شوند.

نخستین پیاده‌روی فضایی آمریکایی‌ها در قاب تصویر

ادوارد وایت، نخستین فضانورد آمریکایی نام گرفت که در سوم ژوئن 1965 و طی ماموریت جمینای 4 نخستین پیاده‌روی فضایی آمریکایی ها را انجام داد. در ادامه مجموعه ای از تصاویر این پیاده‌روی فضایی تاریخی را ارائه می کنیم.

نخستین بالن خورشیدی جهان اوج گرفت

در جشنواره بین المللی بالن های هوای گرم که همه ساله در بریستول انگلیس و در برابر دیدگان ده ها هزار علاقمند برگزار می شود امسال سنت شکنی بزرگی شد. در میان ده ها بالنی که در جشنواره بین المللی بالن ها در انگلیس به پرواز درآمدند یکی بیش از سایرین جلب نظر می کرد چون این بالن دو گانه سوز بدون نیاز به مشعل و با استفاده از انرژی خورشیدی اوج گرفت.

آزمایش‌های ژنتیکی؛ نخستین پروژه‌ی چینی‌ها در ایستگاه فضایی

براساس قطعنامه‌ی تحریمی که در سال 2011 میلادی صادر شده، ناسا اجازه ندارد با دانشمندان چینی همکاری داشته باشد. اما این قانون دقیقا عنوان نکرده است که شرکت‌های خصوصی آمریکایی حق مشارکت با چین را در فضا ندارند. براساس وب‌سایت Houston Chronicle شرکتی به نام «نانورکس» (NanoRacks) از این راه گریز استفاده کرده و می‌خواهد اولین آزمایش چینی‌ها را در ایستگاه فضایی بین‌المللی میسر سازد.

تجدید قرارداد 490 میلیون دلاری ناسا با روسیه برای سفر به ایستگاه فضایی

سازمان هوانوردی و فضانوردی آمریکا (ناسا) در حال تمدید کردن قرارداد خود با سازمان فضایی فدرال روسیه برای انتقال فضانوردان به ایستگاه بین المللی فضایی است.
چارلز بولدن مدیر ناسا هفته جاری با ارسال نامه ای به رهبران کنگره ، محور توجه آنها را به کاهش های مداوم در بودجه ناسا که برای معاهده 490 میلیون دلاری با روسیه لازم است، متمرکز ساخت.

5 دلیل برای ترسیدن از پهپادها

تعداد هواپیماهای بدون سرنشین بیشتر با کاربران انسانی کم‌تجربه یا بی‌تجربه تنها به معنی حوادث بیشتر است. تصور کنید که سقوط پهپادها در مناطق شهری می‌توانند موجب بروز چه حوادثی شوند. یا برخورد این پهپادها بایک هواپیمای مسافربری می‌تواند موجب چه فاجعه‌ای شود. چندی پیش یک پهپاد کوچک تقریبا با یک هواپیمای مسافربری در ارتفاع 2300 پایی روی فلوریدا برخورد کرد. حادثه‌ای که می‌توانست فاجعه آمیز باشد.

آخرین فعالیت‌های انجام شده در زمینه‌ی ساخت پهپادهای فضایی

به تازگی تیمی از دانشمندان در مرکز فضایی کندی واقع در فلوریدا کار بر روی روبات پهپادشکلی را ادامه داده اند که قابلیت پرواز در محیط‌های تاریک و فاقد اتمسفر را داشته و حتی می تواند با اتمام شارژ باتری هایش به پایگاه اصلی بازگشته و خود را برای ادامه مأموریت آماده سازد.

عجیب ترین هواپیماهای دنیا

نشستن روی یکی صندلی پرتاب نامطمئن، که درست روی کمپرسور یک موتور توربوجت جای گرفته، جای راحتی برای هیچ خلبانی نیست، اما این فرمولی بود که فرانسوی ها در دهه 1950 برای پرواز عمودی متصور بودند. آنها در اواخر این دهه، پروژه بسیار متفاوت و عجیبی را شروع کردند که اصطلاحا «کلئوپاترا» خوانده می شد؛ به این ترتیب که یک موتور توربوجت بزرگ «آتار» را که در انتهایش چهار چرخ قرار گرفته بود، به یک کابین کوچک متصل کردند.

ماهواره جدید ناسا برای جستجوی آب و منابع دیگر بر روی ماه

ناسا به تازگی به ماهواره‌های مکعبی (کیوبست) خود به عنوان شیوه‌ای به‌صرفه برای انجام عملیات ماموریت‌های اعماق فضا نگاه می‌کند و یکی از این سامانه‌ها ماهواره‌ای به اندازه یک جعبه کفش است که Lunar IceCube نام دارد. این ماهواره برای جستجوی یخ آب و منابع دیگر موجود بر روی ماه به کار خواهد رفت.

طراحی جت فراصوت با سرعت بیش از ماخ چهار

شرکت ایرباس حق ثبت امتیاز ساخت وسیله‌نقلیه هوایی فوق‌سریعی را از آن خود کرده که 20 کیلومتر بالاتر از هواپیماهای معمولی پرواز می‌کند.
این هواپیما همچنین چهار برابر سرعت صوت حرکت خواهد کرد. هواپیمای مزبور اساسا یک تانکر پرنده است و عمده سوخت آن از اکسیژن مایع و هیدروژن مایع دوستدار محیط زیست تشکیل خواهد شد.

گام بلندی دیگر به سوی ساخت هواپیمای فضایی

دولت آمریکا با پرداخت ۱۳ میلیون دلار دیگر، گام بلندی به سوی ساخت هواپیمای فضایی فوق مدرنی برداشت که در آینده نزدیک مأموریتهای مداری را با هزینه ای اندک انجام خواهد داد.
آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا (دارپا) به هر یک از دو شرکت بوئینگ و نورتوپ گرامان ۶.۵ میلیون دلار دیگر پرداخت کرده تا ایده های خود درخصوص طراحی و ساخت هواپیمای فضایی روباتیکی ارتش آمریکا را هر چه سریعتر تکمیل کنند.

سفر به کره ماه با هزینه ای کمتر از 34 دلار!

اندکی بیش از 30 دلار مقدار بسیار کمی برای چنین سفر بزرگی است اما به نظر می رسد که این مخارج برای استفاده آدرین از یک خودروی شخصی بر روی زمین باشد.
اسناد و مدارکی که آلدرین به تازگی در توئیتر خود ارسال کرده است نشان می دهد که حمایت دولت در طول ماموریت ژوئیه 1969 ارائه شده است و او مجبور نبود که از جیب خود برای سوخت موشک آپولو 11 به فضا هزینه ای بپردازد.

پرواز بزرگترین هواپیمای جهان در سال 2016

طراحان از ساخت هواپیمای بزرگی پرده برداشتند که می تواند با کمک یک شاتل کوچک فضانوردان را به مدار زمین ببرد. این هواپیما که بزرگترین هواپیمای جهان به شمار می‌رود اوایل سال آینده نخستین پرواز ابتکاری آزمایشی خود را انجام می دهد.

هند 9 ریزماهواره آمریکایی را تا سال 2016 به فضا پرتاب می‌کند

سازمان تحقیقات فضایی هند در فاصله زمانی سال های 2015 و 2016 تعداد 9 ماهواره نانومیکرو برای آمریکا پرتاب خواهد کرد. این برای نخستین بار است که سازمان تحقیقات فضایی هند یک ماهواره آمریکایی را پرتاب می‌کند.
سازمان تحقیقات فضایی هند تا کنون 45 ماهواره متعلق به 19 کشور را پرتاب کرده است.

غول هواپیماسازی آمریکا به ایران می‌آید؟

ظرفیت بالقوه 80 میلیارد دلاری بازار هوایی ایران آنقدر برای شرکت‌های بین‌المللی وسوسه‌کننده شده که حتی می‌تواند دولت آمریکا را به میانه بازی بکشد و شاید اینجا نقطه‌ای است که ایران می‌تواند از بین گزینه‌های بزرگ انتخاب کند.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi