پژوهشکده توسعه علوم و فناوری فضا دانشگاه صنعتی شریف
به منظور پاسخگویی به بخشی از نیازهای پژوهشی کشور در زمینه طراحی، ساخت و کاربرد محصولات فضایی با تصویب شورای گسترش آموزش عالی، پژوهشکده توسعه علوم و فناوری فضا با حمایت سازمان فضایی ایران تاسیس میگردد.
شركت آويسا صنعت ویرا
شركت مهندسي آويسا صنعت در سال ۱۳۸۶ به ثبت رسيده و با هدف ارائه خدمات مشاوره، طراحي، نظارت و اجرای پروژههای مهندسی و صنعتي، فعاليت خود را آغاز نمود.
آمادهسازی ناهید ۱ و پارس ۱ برای پرتاب در دستور کار پژوهشکده سامانههای ماهواره
مدل پروازی ماهواره مخابراتی ناهید 1 و مدل مهندسی ماهواره سنجشی پارس 1 طراحی و ساخته شده است.
فراخوان شناسایی پیمانکار «طراحی، ساخت، آزمون و تحویل در مدار ماهواره سنجش از دور راداری و ایستگاههای زمینی مربوطه»، فروردین 98
این فرخوان توسط سازمان فضایی ایران برگزار میگردد و مهلت زمانی دریافت اسناد فراخوان ساعت ۱۹:۰۰ روز سه شنبه مورخ ۹۸/۰۱/۲۷ میباشد.
فراخوان شناسایی پیمانکار «طراحی، ساخت، آزمون و تحویل در مدار ماهواره سنجش از دور اپتیکی و ایستگاههای زمینی مربوطه»، فروردین 98
این فرخوان توسط سازمان فضایی ایران برگزار میگردد و مهلت زمانی دریافت اسناد فراخوان ساعت ۱۹:۰۰ روز سه شنبه مورخ ۹۸/۰۱/۲۷ میباشد.
دو خدمت فضایی برای مدیریت بحران سیل: استقرار بالن مدیریت بحران پژوهشگاه فضایی در لرستان/استفاده از تصاویر داخلی در مدیریت سیل
رییس پژوهشگاه فضایی ایران از ارائه دو خدمت فضایی در مدیریت بحران سیل اخیر خبر داد و گفت: در پی وقوع سیل اخیر با استفاده از تصاویر راداری نسبت به تهیه نقشههای سیل اقدام کردیم که این تصاویر در اختیار مسوولان عالی رتبه کشور قرار گرفت.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران: تعامل دستاندرکاران حوزه فضایی کشور یک ضرورت است
در شرایط حاضر، یافتههای موثق حوزه فضایی، کمک شایانی برای تصمیمسازان کشور، به ویژه در شرایط مدیریت بحران خواهد بود و اطلاعات کاربردی پژوهشگاه در این خصوص موثر است.
آزمایش پیشنمونه فضاپیمای جدید شرکت اسپیسایکس موسوم به «استارهاپر»
شرکت اسپیسایکس موتور نسخهی آزمایشی فضاپیمای «استارشیپ» موسوم به «استارهاپر» را به منظور ارزیابی عملکرد موتور با موفقیت انجام داد.
گزارش رییس سازمان فضایی ایران از برقراری ارتباطات ماهوارهای در مناطق سیلزده
سازمان فضایی ایران با همکاری شرکتهای خصوصی ارائهکننده خدمات ماهوارهای تلاش کرد ارتباطات در استانهای سیلزده با استفاده از لینکهای ماهوارهای برقرار شود.
تعویق در نخستین پرتاب آزمایشی فضاپیمای استارلاینر شرکت بویینگ
مقامات ناسا در یک نشست مطبوعاتی علت تأخیر را آمادهسازی بهتر فضاپیما برای انجام آزمایشهای مجدد اعلام کردند.
پنجم آوریل؛ سالگرد پرتاب غیرقابل تصور سایوز-18
پنجم آوریل سالگرد پرتاب موشک حامل ناو سایوز-18 به فرماندهی "واسیلی لازارف" از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان و وضعیت غیر قابل تصور آن در سال 1975 است.
دوره آموزشی طراحی و ساخت کن ست (CanSat)، 1398
دوره آموزشی طراحی، ساخت و برنامهنویسی ماهواره در ابعاد قوطی نوشابه با نام کن ست (CanSat) از اردیبهشت تا تیرماه 1398 برگزار میگردد.
دوره آموزشی نرمافزار سیافایکس (CFX)، فروردین 98
انجمن علمی دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دوره آموزشی نرمافزار انسیس سیافایکس را در فروردین ماه 98 برگزار میکند.
دوره آموزشی نرمافزار فلوئنت (Fluent)، فروردین 98
انجمن علمی دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دوره آموزشی نرمافزار انسیس فلوئنت را در فروردین ماه 98 برگزار میکند.
دوره آموزشی نرمافزار متلب (MATLAB)، فروردین 98
انجمن علمی دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دوره آموزشی نرمافزار متلب را در فروردین ماه 98 برگزار میکند.
دوره آموزشی لتکس (LATEX)، فروردین 98
انجمن علمی دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دوره آموزشی LATEX را در فروردین ماه ۹۸ برگزار میکند.
دوره آموزشی طراحی و شبیهسازی کنترلکننده با سیمولینک، فروردین ماه 98
انجمن علمی دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دوره آموزشی طراحی و شبیهسازی کنترلکننده با سیمولینک را در فروردین ماه 98 برگزار میکند.
خطر خردهزبالههای فضایی برای آینده کاوشهای کیهانی چیست؟ (+ویدیو)
ایستگاه فضایی بینالمللی برای برخورد نکردن با این قطعات تاکنون در ۱۲ مورد مجبور به جابجایی شده است. خطر دیگر برخورد با صدها ماهواره رصدکننده و مخابراتی است که در حال چرخش دور زمین هستند.
نگاهی به ماموریتهای پروژه «آپولو» / همه مردانی که قدم بر روی ماه گذاشتند
در جریان طرح «آپولو» و به دنبال آزمایش سختافزارهای این برنامه در مدار زمین و ماه توسط سفینههای آپولو ۷ تا ۱۰، بالاخره مرحله نهایی و اصلی کار یعنی فرود بر ماه با پرتاب سفینه آپولو-۱۱ در ۱۶ ژوئیه ۱۹۶۹ آغاز گردید.
گلچینی از جالبترین تصاویر ثبت شده توسط مریخنورد "فرصت" ناسا
مریخنورد "آپورچونیتی" یا "فرصت" که سالها به اکتشاف درباره مریخ کمک میکرد، در طول ماموریت خود، تصاویر بسیاری از این سیاره ثبت کرده است.
خودرو پرنده «نکسوس» شرکت بل (+تصاویر و ویدیو)
شرکت «بل» در نمایشگاه CES 2019 از خودرو هوایی خود با نام بل نکسوس (Bell Nexus) رونمایی کرد. این شرکت یکی از شرکای اصلی اوبر برای راهاندازی سرویس حمل و نقل هوایی است.
رونمایی تویوتا از طرح مفهومی ماهنورد آژانس کاوشهای هوافضای ژاپن (+تصاویر و ویدیو)
همکاری تویوتا و ژاکسا به ساخت کاوشگری منجر خواهد شد که قادر به اعزام فضانوردان به ماه بدون نیاز به لباس مخصوص است.
برنامهی چین برای ارسال کاوشگر به مریخ تا سال 2020
به گفته طراح ارشد برنامه اکتشاف ماه چین، این کشور قصد دارد سال آتی یک کاوشگر به مریخ ارسال کند. وی افزود: سال آتی یک کاوشگر به مریخ پرتاب میکنیم که دور این سیاره مدار میزند و روی آن فرود میآید.
ایران یکپنجم سهمیه منطقهای «موت کورت فضایی» را به دست آورد
رئیس سازمان فضایی ایران از کسب یک پنجم سهمیه آسیا و اقیانوسیه در مسابقات منطقهای موت کورت فضایی (دادگاه نمایشی حقوق فضا) با هدف تاثیرگذاری در تصویب قوانین بین المللی حوزه فضایی خبر داد.
اتصال اینترنت 5G در دوردستترین نقاط زمین با پروژه جدید ناسا
ناسا با همکاری یک شرکت آمریکایی و یک شرکت ژاپنی قرار است یک هواپیمای بدون سرنشین بسیار بزرگ را که با انرژی خورشید کار میکند مورد آزمایش قرار دهد؛ این هواپیمای عظیم امکان اتصال اینترنت 5G را در دوردستترین نقاط زمین فراهم خواهد کرد.
برای نخستین بار؛ بررسی کسبوکارهای فضاپایه در جشنواره فاوا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
امسال برای نخستین بار و با شکلگیری کسبوکارهای فضاپایه، جشنواره فاوای وزارت ارتباطات و فناوری، به بررسی و معرفی شرکتهای برتر این حوزه میپردازد.
یازدهمین دوره «مسابقات ملی هوافضا» دانشگاه امیرکبیر، اردیبهشت 98
یازدهمین دوره مسابقات ملی هوافضا در اردیبهشتماه 98 در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار میشود.
نخستین پرتاب آزمایشی فضاپیمای «دراگون سرنشیندار» شرکت اسپیسایکس به سمت ایستگاه فضایی بینالمللی (+تصاویر و ویدیو)
ناسا بودجه سنگینی به شرکت اسپیساکس و بویینگ داده که آنها کپسولی برای حمل فضانوردان طراحی کنند.
آذری جهرمی همزمان با افتتاح آزمایشگاه EMC: سه ماهواره عملیاتی در دستور کار سال آینده قرار دارد / پژوهشگران از فرصت ویژه توسعه فناوری فضایی استفاده کنند
این آزمایشگاه یکی از مهمترین آزمایشگاههای حوزه تحقیقات فضایی است که با سرمایهگذاری ۲۵ میلیارد تومانی راهاندازی شده است.
رونمایی از نخستین سامانه رادیو تلسکوپ کشور در پژوهشگاه فضایی ایران
نخستین سامانه رادیو تلسکوپ در کشور با حضور مهندس، آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پژوهشگاه فضایی ایران روز دوشنبه مورخ ششم اسفند 1397 رونمایی شد.