تحویل ماهواره ظفر تا شهریور ۹۸/توقف ماهواره چهارم دانشگاه علم‌ و صنعت به دلیل کمبود اعتبار

مدیر پروژه‌ ماهواره دانشگاه علم و صنعت با بیان این که ماهواره "ظفر" تا شهریور ماه سال ۹۸ تحویل داده می‌شود، گفت: علاوه بر آن ما طراحی و ساخت ماهواره پیشرفته‌تری را در دستور کار داشتیم که به دلیل کمبود بودجه متوقف شده است.

ساخت دومین ماهواره امیرکبیر با دقت ۴۰ برابر بیشتر/اطلاع از کشت ۷۰ هکتار خشخاش در پایش هوایی/راه‌اندازی نخستین پارک فناوری فضاپایه در استان مازندران‌

علاوه بر آن ماهواره "ظفر" دانشگاه علم و صنعت تا شهریورماه و ماهواره "ناهید ۲" تا خردادماه سال آینده تحویل داده خواهد شد.

انجام مراحل پایانی ساخت سومین ماهواره علم و صنعت

رئیس دانشگاه علم و صنعت با بیان این‌که ساخت ماهواره سوم این دانشگاه در مراحل پایانی قرار دارد، گفت‌: امیدواریم از این دستاوردها در سایر بخش‌ها استفاده کنیم.

طراح سامانه‌های فضایی سرنشین‌دار روسیه اعلام کرد: کار در ایستگاه فضایی بین‌المللی افزایش خواهد یافت

طبق برنامه پیش بینی شده از ماه سپتامبر به بعد، سه فضانورد روس باید مرتباً در ایستگاه فضایی بین المللی حضور داشته باشند

اعلام جزئیات ماهواره "پیام ۲" دانشگاه امیرکبیر

مدیر پروژه ماهواره دانشگاه صنعتی امیرکبیر، از ارائه مشخصات فنی ماهواره "پیام ۲" این دانشگاه به سازمان فضایی خبر داد و گفت: ماهواره "پیام ۲" همانند "پیام ۱"، "سنجشی" خواهد بود، ضمن آنکه نسخه ارتقایافته "پیام ۱" است.

تصاویر فضایی برگزیده روزهای گذشته از نگاه «اسپیس»

بزرگترین سطح نورد خودران اروپا به نام "SherpaTT" در زمینی همانند مریخ در مراکش مورد آزمایش قرار گرفت. این آزمایش توسط تیمی از مرکز نوآوری رباتیک "DFKI" آلمان انجام شد.

مدیر بخش زندگی فضایی ناسا: برای گسترش پژوهش در فضا با روسیه همکاری می‌کنیم

نشست کارشناسان متخصصان روسی و آمریکایی در زمینه زیست‌شناسی و پزشکی فضایی در پژوهشگاه بررسی مسائل زیست پزشکی آکادمی علوم روسیه برگزار شد.

فضانوردان هند برای آموزش به روسیه می‌روند / برنامه‌ریزی هند برای نخستین ماموریت فضایی سرنشین‌دار تا سال 2022

دانشمندان هند برنامه‌ریزی کرده‌اند نخستین ماموریت سفینه سرنشین‌دار این کشور در هفتاد و پنجمین سالگرد استقلال، طی سال ۲۰۲۲ انجام شود.

سازمان فضایی چه برنامه‌هایی برای کسب‌و‌کارهای فضاپایه دارد

مدیرکل توسعه کسب‌وکارهای فضاپایه سازمان فضایی ایران گفت: این سازمان در نظر دارد از ظرفیت انسانی شکل‌گرفته در دو حوزه فناوری و خدمات استفاده کرده و آن‌ها را به این سمت هدایت کند که راه‌حل‌های خلاقانه مبتنی بر فناوری‌های پیشرفته را برای حل مسائل کشور پیشنهاد دهند.

آزمایش‌های زندگی در انزوا برای فضانوردان ضروری است

اولگ آرتمیوف کیهان‌نورد روسیه، معتقد است که همکارانش باید آزمایش‌های زندگی در انزوا را جدی بگیرند. او همچنین اشاره کرد که از تمرین‌های زندگی در محیط‌های محدود فضانوردان با تجربه یا بدون تجربه در ایستگاه فضایی بین‌المللی سود می‌برند و میزان مشارکت آنها را بالا می‌برد.

نامه دختر 11 ساله ایرانی به دکتر فیروز نادری در رابطه با علاقه‌اش به فضانوردی

"نگار" دختری 11 ساله از کرمان است که یک نامه برای دکتر فیروز نادری نوشته است و وی نیز آن را در صفحه شخصی خود در اینستاگرام منتشر کرده است.

راه‌اندازی نخستین ماهواره اینترنت اشیاء / هایبر نسل بعدی کشاورزان هوشمند را در مدارس پرو، تانزانیا و سریلانکا آموزش می‌دهد

استفاده از ماهواره‌های نانو نقش مهمی را در جهانی‌سازی اینترنت اشیاء ایفا می‌کند. شبکه‌های همراه می‌توانند به دورافتاده‌ترین یا توسعه‌نیافته‌ترین مناطق در دنیا دسترسی پیدا کنند.

نخستین مأموریت آزمایشی فضاپیمای «دراگون سرنشین‌دار» تا یک ماه دیگر

ناسا در ماه نوامبر سال گذشته اعلام کرد انتظار می‌رود نخستین پرواز «باسرنشین» فضاپیمای «دراگون سرنشین‌دار» در ماه ژوئن سال 2019 میلادی انجام پذیرد. با وجود این به گفته مدیرعامل اسپیس‌ایکس، قرار است نخستین ماموریت «بی‌سرنشین» این فضاپیما حدود یک ماه دیگر انجام شود.

حضور دو فضانورد آمریکایی در مسکو برای اعزام به ایستگاه فضایی بین‌المللی

فضانوردان ناسا نیکلاس هیگ و کریستینا کخ که قرار است در روز اول مارس به ایستگاه فضایی بین‌المللی اعزام شوند طی چند روز آینده از آمریکا به روسیه خواهند آمد تا برای سفر آماده شوند.

عملکرد شرکت «اسپیس ایکس» در سال ۲۰۱۸

شرکت بزرگ «اسپیس ایکس» در سال گذشته میلادی (۲۰۱۸) عملکرد فوق‌العاده‌ای در زمینه فعالیت‌های فضایی داشت و کارهای ارزشمند زیادی را برای کمک به بشریت انجام داد.

گفتگوی TED: برنامه‌ی اسپیس‌ایکس برای پرواز انسان به هر نقطه از جهان در 30 دقیقه (+لینک دریافت ویدیو)

پس این، برای اسپیس‌اکس لحظه بسیار مهمی بود. با فالکن ۹ و حالا با فالکن هِوی، حالا ما می‌توانیم به مدار زمین هر میزان باری که تا کنون ممکن بوده یا از حالا ممکن می‌شود را ارسال کنیم.

دریافت روزانه 200 گیگ داده فضایی از 10 ماهواره بین‌المللی

معاون سازمان فضایی ایران گفت: روزانه 200 گیگابایت داده‌های ماهواره‌ای از 10 ماهواره بین‌المللی دریافت می شود و در اختیار فعالان و سازمان‌های متقاضی قرار می‌گیرد.

صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر در بخش فضایی ایجاد می‌شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر با هدف کمک به توسعه فعالیت کسب‌و‌کارهای نوین در بخش فضایی در دستور کار قرار دارد.

گزارش تصویری بازدید اصحاب رسانه از دستاوردهای فضایی در پژوهشگاه فضایی ایران

«محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز دوشنبه در مراسم بازدید خبرنگاران از دستاوردهای سازمان فضایی ایران در محل پژوهشگاه فضایی ایران حضور یافت.

ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی و حمل‌و‌نقل پیشرفته

ستادهای توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان هوایی، دریایی، همچنین مرکز ملی فضایی به انضمام فعالیت‌های مربوط به توسعه فناوری‌های ریلی و جاده‌ای، در قالب ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی و حمل‌و‌نقل پیشرفته پیگیری خواهد شد.

گزارش وضعیت اقتصادی صنعت فضایی اروپا در سال ۲۰۱۶

یکی از بخش‌های راهبردی جای گرفته در صنعت بزرگ هوافضا و دفاع، صنعت تولید فضایی است که کارهای طراحی، توسعه و ساخت سامانه‌های فضایی (پرتابگرها، فضاپیماها و بخش‌های زمینی تخصصی مربوط به آنها) را انجام می‌دهد و مشتریان عمومی و خصوصی در اروپا و سراسر جهان دارد.

نهاد ناظر بر هوانوردی بین‌المللی: 2018 سومین سال امن در تاریخ هوانوردی بود

ای اس ان افزود: بررسی آمار پنج سال گذشته نشان می دهد حوادث ناشی از دست دادن کنترل، از نگرانی اصلی در زمینه ایمنی به شمار می رود که عامل اصلی در 10 حادثه از 25 مورد بوده است.

آخرین وضعیت ماهواره «پیام امیرکبیر»

مسئول ماهواره پیام دانشگاه صنعتی امیرکبیر آخرین وضعیت این ماهواره را تشریح کرد و گفت که مدل پروازی آماده شده و بعد از انجام تست های یکپارچه، تحویل سازمان فضایی داده می شود.

همه‌چیز درباره مأموریت «اگزومارس» اروپا و مریخ‌نورد «برونو»

اگزومارس ماموریت اخترزیست‌شناسی است که توسط آژانس فضایی اروپا و روسیه به‌طور مشترک انجام می‌شود. هدف این ماموریت جستجوی نشانه‌های حیات، روی سطح مریخ است. مدارگرد ردیاب گاز بخش اول اگزومارس است در سال ۲۰۱۶ میلادی به فضا پرتاب شد.

طراحی ‌آینده‌نگر بال‌های هواپیما توسط مهندسان اروپایی (+تصویر و ویدیو)

مهندسان اروپایی مشغول ساخت هواپیماهایی هستند که بتوانند نیازهای آینده صنعت هوافضا را برآورده کنند. هدف اصلی این پروژه، طراحی هواپیماهایی است که با مصرف سوخت کمتر تعداد بیشتری مسافر را حمل کنند.

چهارمین کنفرانس ملی انجمن پیشرانش هوافضای ایران؛ اسفند 1397

چهارمین کنفرانس ملی انجمن پیشرانش هوافضای ایران به همت پژوهشگاه هوافضا و سازمان صنایع هوافضا در تاریخ 8 تا 9 اسفند 1397 برگزار می‌گردد.

تجهیز استان‌های کشور به ۲۰ بالن مخابراتی/قراردادن کشتی‌ هوایی در لایه استراتسفر تا ۲ سال‌آینده

این پروژه ذیل طرح کشتی فضایی اجرایی شده است و از کشتی فضایی می‌توان برای حمل محموله مخابراتی،‌ محموله پایشی، تصویربرداری و جابه‌جایی بار و مسافر بهره برد.

«چانگ‌ای-۴» آماده فرود بر سمت پنهان ماه

کمتر از یک ماه گذشته چین فرودگر و کاوشگر "چانگ‌ای-۴" (Chang'e-۴) را برای مطالعه آن نیمه از ماه که ساکنان زمین هیچ‌گاه آن را نمی‌بینند و همیشه تاریک است، به فضا فرستاد.

درگذشت نخستین مدیر زن ناسا و «مادر تلسکوپ فضایی هابل»

"نانسی گریس رومن"، نخستین مدیر زن در ناسا و صاحب لقب "مادر تلسکوپ فضایی هابل" از دنیا رفت. او در سال 1949، مدرک دکتری ستاره‌شناسی خود را از دانشگاه شیکاگو دریافت کرد و در سال 1959 به سمت ریاست ستاره‌شناسی در اداره علوم فضایی ناسا رسید.

چهارمین نشست تخصصی دستاوردهای علمی و فنی پژوهشگاه فضایی ایران/چشم‌انداز پژوهشگاه تبدیل شدن به «قطب توسعه فناوری و خدمات فضاپایه»

وی با اشاره به تغییر نام "مرکز تحقیقات فناوری فضایی" این پژوهشگاه به "مرکز توسعه خدمات فضاپایه" گفت: با این اقدام درصدد تغییر ماموریت این مرکز و توسعه خدمات فضاپایه هستیم.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
فناوری چاپ سه‌بعدی - پرینت سه‌بعدی در هوافضا - پرینتر سه‌بعدی
پهپاد - ربات پرنده - کوادکوپتر - مولتی کوپتر - درون
خودرو پرنده - ماشین پرنده- تاکسی هوایی - ایر تاکسی - خودرو هوایی - اتومبیل پرنده
فهرست پادکست‌های مرتبط با هوانوردی، فضا و هوافضا
صفحه اینستاگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کانال تلگرام پورتال هوافضای ایران (ایران هوافضا)
کتاب دانستنی های علم پرواز - علیرضا علی حسینی - دیجی کالا
کتاب پرواز، تاریخ کامل هوانوردی
مرجع کامل سنسور ها، ابزار دقیق و سیستم های اندازه گیری
دیکشنری هوانوردی و هوافضا چکاوک
فهرست کانال‌ها و گروه‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام
دیوار هوافضا
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری
دستیار هوش مصنوعی AvalAi