امارات نخستین فضانورد خود را پاییز 2019 به فضا میفرستد
نخستین فضانورد امارات متحده عربی در ماه سپتامبر به ایستگاه فضایی بینالمللی فرستاده میشود. در همین راستا یک خلبان ارتش و یک مهندس آموزش دیدهاند که در نهایت یک نفر از آنها به فضا میرود.
ویدیو: رویدادهای این هفتهی ناسا
رویدادهای ناسا در هفتهی نخست اسفند 97 شامل: برنامه اسپیس ایکس برای نخستین پرتاب آزمایشی فضاپیمای سرنشیندار، آمادگی فضانوردان اکسپدیشن 59 برای اعزام به ایستگاه فضایی بین المللی، و اطلاعات جدید درباره کاوشگر اینسایت در ویدیوی زیر گزارش داده شده است.
کمیته سازمان ملل در امور استفاده صلحآمیز از فضا (کوپوس)
کمیته سازمان ملل در امور استفاده صلحآمیز از فضا، که به صورت کوتاه با نام کوتاه کوپوس (COPUOS) خوانده میشود، شورایی ویژه در سازمان ملل متحد است که در ۱۹۵۹ (میلادی) به مدت کوتاهی پس از پرتاب اسپوتنیک-۱ تشکیل شد.
سازمان همکاری فضایی آسیا اقیانوسیه، اپسکو (APSCO)
سازمان همکاری فضایی آسیا-اقیانوسیه (APSCO) یکی از مهمترین سازمانهای بینالمللی در حوزه فناوری فضایی در منطقه آسیا-اقیانوسیه میباشد.
برنامه روسیه برای اعزام گردشگر به فضا تا سال 2021
روسیه قصد دارد در آیندهای نزدیک دو نفر گردشگر فضایی را به ایستگاه فضایی بینالمللی اعزام کند. روسیه از سال ۲۰۰۱ میلادی تاکنون تنها ۷ نفر را به عنوان توریست به فضا اعزام کرده است.
آزمایش پایانی «سیستم مدیریت کنترل ترافیک پهپادها» در ۲ شهر آمریکا
ناسا هماکنون آماده است تا آخرین مرحله آزمایش سیستم مدیریت کنترل ترافیک پهپادها را در دو شهر آمریکایی به آزمایش درآورد.
ارائه آموزشی: اقتصاد زنجیره ارزش صنعت ماهوارهای
در اسلایدهای آموزشی زیر مطالبی در رابطه با موضوع «اقتصاد زنجیره ارزش صنعت ماهوارهای» ارائه شده است.
«چانگ ئه 4» نماد قدرت فضایی چین
این کاوشگر که در نخستین روزهای سال 2019 میلادی به فضا پرتاب شد برای نخستین بار توانست در سفری پیچیده و با استفاده از تکنولوژی چینی، عرصه های فضا را بشکند و فصلی جدید در تاریخ اکتشافات فضایی جهان بنیان نهد.
رئیس سازمان فضایی ایران: دانشگاهها مدل همکاری با سازمان فضایی ارائه دهند
اخیرا نیز لایحهای در دولت به تصویب رسید که براساس آن تا سال 2030 سهم اقتصاد فضایی کشور به 40 میلیارد پوند برسد. که نشان میدهد صنعت فضایی یک اقتصاد جذاب است.
مراحل طراحی و راه اندازی آزمایشگاه EMC در پژوهشگاه فضایی ایران به پایان رسید
مراحل طراحی و راه اندازی آزمایشگاه EMC مطابق با استانداردهای روز دنیا در پژوهشگاه فضایی ایران به پایان رسید.
چهارمین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک و هوافضا؛ اردیبهشت 1398
چهارمین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک و هوافضا در اردیبهشتماه 1398 برگزار میگردد.
چند نکته کوتاه در مورد ناسا
دکتر فیروز نادری، یکی از متخصصان شناختهشدهی ایرانی ناسا، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی، نکات کوتاهی در رابطه با اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، نوشته است که ترجمهی آن در ادامه ارائه میشود.
انتشار ماهنامه هوانوردی «سیمرغ آسمان»، شماره 2، بهمن 97
شماره دوم ماهنامه اختصاصی هوانوردی «سیمرغ آسمان» در بهمن 97 منتشر شده است. اطلاعات بیشتر در رابطه با این نشریه را در اینجا مشاهده نمایید.
نشریه هوانوردی Aeropub
صاحب امتیاز: شرکت مهندسی هوافضای برآ
موضوع: هوانوردی
زبان: انگلیسی
دوره 147 ام کشوری فناوری پهپاد، مقررات هوایی و ایمنی پرواز در کرمانشاه
147 امین دوره کشوری فناوری پهپاد، مقررات هوایی و ایمنی پرواز به همت اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران در تاریخ 8 و 9 اسفندماه 1397 در کرمانشاه برگزار میگردد.
بلیط سفر به مریخ چند دلار است؟ / ایلان ماسک: کمتر از ۵۰۰ هزار دلار
ایلان ماسک، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت هوافضای «اسپیسایکس»، میگوید بلیط سفر به مریخ برای مشتریان این شرکت کمتر از ۵۰۰ هزار دلار خواهد بود.
پهپادهای ایرانی با برند ملی اوج میگیرند
صنعت پهپاد برای کشور میتواند ارزش افزوده بالایی ایجاد کند به همین دلیل نیز بایستی به این صنعت ارزشآفرین توجه ویژه ای صورت گیرد.
ناسا به پروژه کاوشگری مریخنورد "فرصت" پایان داد
ربات کاوشگر فضایی "فرصت" یا "آپورچونیتی" بیش از ۱۵ سال مشغول تحقیق بر روی سیاره مریخ بود. ناسا به دلیل آنکه این کاوشگر فضایی دیگر قادر به انتقال یافتههای خود نیست، به این پروژه پایان داد. این پایان داستان موفقیتی است بزرگ.
پرواز؛ تاریخ کامل هوانوردی
نویسنده: آر جی گرنت
مترجم: محمد رزازان
ناشر: انتشارات هوانورد
سال چاپ: یکم، زمستان 1397
صفحات: 458 صفحه گلاسه تمامرنگی، جلد گالینگور
سفره غذایی ویژه فضانورد امارات در ایستگاه فضایی بینالمللی
فضانورد اماراتی در زمان پرواز به ایستگاه فضایی بینالمللی از رژیم غذایی استاندارد فضانوردان روسیه استفاده خواهد کرد، اما به سفارش ویژه او خوراک اضافی از غذای عربی نیز تهیه خواهد شد.
پرتاپ ماهواره مخابراتی عربستان به فضا
منابع خبری سه شنبه شب گزارش کردند که ماهواره مخابراتی عربستان سعودی از پایگاه فضایی گویان فرانسه واقع در آمریکای جنوبی به فضا پرتاپ شده است.
ماه آینده: پرواز آزمایشی فضاپیمای «استارلاینر» بویینگ
پس از اعلام پرواز آزمایشی کپسول "دراگون" اسپیسایکس در تاریخ ۲۸ فوریه، کپسول "استارلاینر" متعلق به شرکت بویینگ نیز که مانند "دراگون" قابلیت حمل فضانوردان را به فضا دارد، نخستین پرواز آزمایشی خود را به ایستگاه فضایی بینالمللی در ماه آینده انجام خواهد داد.
گشایش نخستین مرکز مأموریتهای فضایی سرنشیندار در هند
ارسال فضانوردان به فضا تنها محدود به چند کشور پیشرو در فضا نخواهد بود و در همین راستا کشور هند نخستین مرکز مأموریتهای فضایی سرنشیندار را تأسیس کرده است.
اسپیسایکس موتورهای راکت نسل جدید خود را آزمایش کرد
اسپیسایکس نخستین موتور راکت نسل بعدی خود موسوم به «رپتور» را آزمایش کرد. موتورهایی قدرتمند که قرار است نیروی پیشرانه مورد نیاز فضاپیماهای نسل بعدی این شرکت را تامین کنند.
مراسم روز فناوری فضایی برگزار شد/ انتخاب ایران به عنوان هماهنگ کننده موضوعات فضایی گروه 77 در کوپوس
مهمترین اولویت ما توسعه کاربردها و ارائه خدمات فضایی به جامعه است که این امر مستلزم توسعه بازار است تا بتوانیم این چرخه را در کشور تصویب کنیم.
مدیر پژوهشگاه فضایی روسیه: پرواز به ماه باید بینالمللی باشد
آناتولی پتروکوویچ مدیر پژوهشگاه تحقیقات فضایی روسیه و عضو آکادمی علوم روسیه میگوید: همکاری بینالمللی در زمینه فضانوردی هیچ جایگزینی ندارد و اکتشافات بر روی ماه باید به صورت بینالمللی انجام شود.
فضانورد پیشین و نماینده مجلس روسیه: زنان میتوانند همپای مردان در فضا کار کنند
برای بوجود آمدن مشارکت فعالانه زنان در صفوف آینده فضانوردان، لازم است فعالیتهای ترویجی-آموزشی در مورد حرفه فضانوردی در میان جوانان فراهم شود تا دانشآموزان مدارس به این رشته علاقمند شده و زمینه ادامه تحصیل در رشتههای مرتبط با صنایع موشکی و فضایی فراهم گردد.
برگزاری مناقصه برای مشارکت بخش خصوصی در حوزه فضا در ایران
رئیس سازمان فضایی ایران با تاکید بر اینکه کشور به ۶ حوزه راهبردی فناوری فضایی که چرخه کامل فضایی به شمار میرود، رسیده است، گفت: به منظور افزایش سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه فضا در آینده مناقصهای برگزار خواهیم کرد.
توسعه فناوریهای فضاپایه از سیاستهای پژوهشگاه فضایی ایران/ انعقاد 11 قرارداد همکاری با دانشگاههای تراز اول
مشاور رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به انعقاد یازده قرارداد همکاری با دانشگاهها، گفت: ۴۰ مقاله حاصل از همکاری این پژوهشگاه با دانشگاهها در همایش ملی فناوری فضایی ارائه شده است.
پرهیز از موازیکاری در پروژههای ساخت ماهواره با هماهنگی سازمان فضایی
رئیس گروه فضایی صا ایران با بیان اینکه در زمانی لازم بود تا سه پروژه ساخت ماهواره در دانشگاهها اجرایی شود، گفت: ولی امروزه لازم است با توجه به بودجههای محدود کشور تحقیقات فضایی جهتدهی شود.