مهاجرت پژوهشگران «طرح ملی هواپیمای ۱۵۰ نفره» به دلیل عدم حمایت
دانشگاهها علاوه بر تربیت نیروی انسانی باید به حوزههای پژوهشی بخش صنعت کمک کنند، ولی متاسفانه این امر در کشور رخ نداده است.
ماهنامه هوانوردی «سیمرغ آسمان»
دورهی انتشار: فصلنامه
موضوع: تحیلی-خبری
صاحب امتياز و مدیر مسئول: نیما حامدایمان
زمستان شگفت انگیز مریخ؛ تصاویر «مارس اکسپرس» از دهانه گودال کرولوف
فضاپیمای مارس اکسپرس که توسط آژانس فضایی اروپا به مدار مریخ فرستاده شده است، تصاویر از زمستان در دهانه کرولوف سیاره سرخ به زمین مخابره کرده که نشان می دهد دهانه این گودال از برفی تازه پوشیده شده است.
17 دسامبر؛ سالروز رونمایی از برنامه «مرکوری»؛ نخستین برنامه سرنشیندار ناسا
"مرکوری" نخستین سفینه فضایی سرنشیندار آمریکا بود که در اواخر دهه 1950 طرح آن اجرایی شد. این ناو تنها سفینه سرنشیندار است که برای آزمایش درستی کار سامانههای آن از میمون استفاده شد.
راکت «الکترون» شرکت فضایی «راکت لب» 13 ماهواره مکعبی ناسا را در مدار قرار داد
"راکت لب" بازار پرتاب ماهوارههای کوچک را هدف قرار داده است و این بدان معنی است که این شرکت هزینههای پرتاب را برای مشتریانی که محمولههای سنگینی ندارند، به طور چشمگیری پایین میآورد.
نمایشگاه آرمیا 2019 روسیه؛ نمایشگاه جامع هوافضا و فناوری و صنعت دفاعی روسیه
نمایشگاه آرمیا 2019؛ نمایشگاه جامع هوافضا و فناوری و صنعت دفاعی روسیه و بزرگترین تجمع شرکتهای دانش بنیان و فناور کشور روسیه در تاریخ 4 تا 9 تیرماه 98 برگزار خواهد شد.
بزرگترین سازنده ربات پرنده دنیا چگونه شکل گرفت
پنجاهوهفتمین ثروتمند حوزه فناوری، سیوهشتمین فرد ثروتمند چین با دارایی خالص معادل 3.6 میلیارد دلار، فرانک وانگ نخستین فردی است که از محل کار روی پهپادها [ربات های پرنده] میلیاردر شده.
گزارش تصویری از نهمین نمایشگاه هوایی ایران (کیش، ۹۷)
از مجموع ۱۱۵ شرکت هواپیمایی که در این نمایشگاه حضور داشتند ۱۰۵ شرکت ایرانی و ۱۰ شرکت خارجی بودند. گروه هفت فروندی میگ های روسی، گروه شش فروندی جت ال.۳۹ لتونی و دیگر گروههای پروازی در این مراسم به اجرای نمایش هوایی پرداختند.
توقف توسعه فالکون 9 با هدف تمرکز بر توسعه موشک BFR
مدیرعامل اسپیسایکس گفت دلیل دست کشیدن از توسعه فالکون 9، تمرکز بر تسریع توسعه موشک BFR است.
آغاز تولید هواپیمای فراصوت کم صدا توسط شرکت لاکهید مارتین
شرکت لاکهید مارتین تولید هواپیماهای خود موسوم به "QueSST X-59" که مجهز به فناوری فراصوت کم صدا هستند را به طور رسمی آغاز کرد.
نمایشگاه هوافضا و هوایی هند (ایرو ایندیا 2019)
بزرگترین نمایشگاه هوافضا و ایرشوی شبه قاره هند موسوم به ایرو ایندیا (Aero India) در تاریخ 20 تا 24 فوریه 2019 (1 تا 5 اسفند 97) در بنگلور هند برگزار می گردد.
همایش ملی فناوری فضایی و کاربردهای آن؛ دانشگاه علم و صنعت؛ بهمن 1397
«همایش ملی فناوری فضایی و کاربردهای آن» بههمت دانشگاه علم و صنعت در سطح ملی و در روزهای 8 تا 10 بهمنماه سال 1397 در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار خواهد شد.
ناسا در تلاش برای بهکارگیری خاک مریخ به عنوان سوخت موشک
پژوهشگران ناسا در تلاشند تا راهکارهای مناسبی را برای استخراج سوخت موشک از خاک مریخ توسعه دهند. این اقدام ناسا در قالب بخشی از یک سیستم موسوم به استفاده از منابع در محل (ISRU) انجام می شود.
دلیل سقوط ناو کیهانی سایوز ام.اس-10 مشخص شد
مشکل پیش آمده در دقیقه یکصد و هجدهمین ثانیه بعد از پرتاب، تغییر شکل حسگر جداسازی مرحله اول و دوم در هنگام مونتاژ موشک در بایکونور بوده است.
مرجع کامل سنسورها، ابزار دقیق و سیستمهای اندازهگیری
نویسنده: مهدی صنیعینژاد
ناشر: انتشارات دانش نگار
سال چاپ: یکم، 1397
صفحات: 920 صفحه
نقطه عطف در پرتاب فضایی با سومین پرتاب پیدرپی فالکون ۹
شرکت فضایی خصوصی "اسپیسایکس" قصد دارد برای سومین بار پیاپی از موشک جدید "فالکون ۹" استفاده کند که این یک اتفاق مهم در صنعت فضایی خواهد بود.
رونمایی از ایستگاه فضایی چینی "تیانه" (+تصاویر)
در پنجمین کنفرانس فضانوردی، که در شهر شیائو چین برگزار شد، چینیها از "تیانه" (Tianhe) ایستگاه فضایی جدید این کشور رونمایی کردند. قرار است یک مدل کامل از ایستگاه فضایی تیانه در نمایشگاه هوافضا چین 2018 در شهر ژوهای در معرض دید همگان قرار گیرد.
تاکسیهای هوایی در ایران؛ شاید وقتی دیگر
موضوعی که نهتنها تاکنون اجرایی نشده که تلاشی برای بهبودش نیز آغاز نشده است. در کنار آن، فرودگاهها باید پذیرای این تاکسیها باشند و جایگاه خاصی برای آنها پیشبینی کنند و این در شرایطی است که در ایران اجازه فرود به آنها داده نمیشود.
رشد 139 درصدی اقتصاد جهانی فضا و جای خالی ایران
عرصه فضا گرچه دستاوردهای درخشانی برای کشورمان به دنبال داشته و توانسته جایگاه ایران را ارتقا دهد اما این جایگاه هنوز از منظر اقتصادی برای کشور دستاورد نداشته است در حالی که میتوان با توسعه این بخش که فارغ از هرگونه دستاندازی قدرتهای جهانی است، توسعه اقتصادی را برای کشور به بار آورد.
تاکسی پرنده «ولوکوپتر» این بار در آسمان سنگاپور (+تصاویر)
شرکت «ولوکوپتر» اعلام کرد که در نیمه نخست سال ۲۰۱۹ میلادی، تاکسی هوایی خودران خود را در شهر آزمایش خواهد کرد.
آذری جهرمی در بازدید از برج فناوری امیرکبیر: ماهواره پیام امیرکبیر به زودی تحویل وزارت ارتباطات می شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تحویل ماهواره پیام امیرکبیر به وزارت ارتباطات در آینده نزدیک خبر داد و یادآور شد: با تحویل آن، این ماهواره در نوبت پرتاب قرار میگیرد تا از آن برای پایش بخشهایی چون بخش کشاورزی استفاده شود.
پس از هابل، «چاندرا» نیز به خواب رفت
پس از گذشت کمتر از یک هفته از تعلیق فعالیت تلسکوپ فضایی هابل، "رصدخانه پرتو ایکس چاندرا" ناسا نیز غیرفعال شد.
در پی سقوط ناو کیهانی سایوز؛ برنامه کاری سرنشینان ایستگاه فضایی بینالمللی تغییر میکند
به دنبال پرتاب ناموفق سایوز ام.اس-10 سرگئی کریکالف، مدیر اجرایی سازمان فضایی روسیه (روسکاسموس) نخستین تغییر در برنامه کاری ایستگاه فضایی بینالمللی را اعلام کرد.
برنامه سازمان فضایی ایران برای طراحی و ساخت ماهوارههای سنجشی با دقت یک متر/پرتاب 4 ماهواره تا سال 1404/تلاش برای استفاده از دادههای ماهواره "پیام" امیرکبیر
به گفته رئیس سازمان فضایی ایران، ماهوارههای "ناهید 1 و 2" و "ایرانست 1 و 2" تا سال 1404 در مدار ژئو قرار خواهند گرفت.
عناوین برنامه های تدارک دیده شده به مناسب هفته جهانی فضا 2018 (1397)
هفته جهانی فضا در سال جاری از ۱۲ تا ۱۸ مهر برابر با ۴ تا ۱۰ اکتبر برگزار میشود و این انجمن شعار هفته جهانی فضا در سال ۲۰۱۸ را " فضا جهان را متحد میکند " اعلام کرده است.
سنگاپور نخستین هواپیمای هیدروالکتریکی جهان را تولید می کند (+تصاویر)
سنگاپور از یک برنامه ملی رونمایی کرد که طبق آن این کشور نخستین هواپیمای مسافربری جهان را با سوخت هیدرو الکتریکی تا اواخر سال 2025 تولید و به بازارهای منطقه جنوب شرق آسیا عرضه می کند.
فضانوردان چقدر حقوق میگیرند؟
برای بسیاری از مردم این سوال مطرح است که یک فضانورد چقدر حقوق میگیرد. در مورد میزان دریافتی فضانوردان بطور معمول کمتر خبری منتشر میشود.
کسب رتبه سوم مسابقات بین المللی AIAA توسط دانشجویان هوافضای دانشگاه شریف
تیم Shadx از دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی شریف موفق شد در مسابقات بین المللی و معتبر AIAA رتبه سوم را به خود اختصاص دهند.
ساخت روبات پرنده خودمختار با الهام از مگس میوه در دانشگاه دلفت هلند
یک پژوهشگر هلندی بعد از 13 سال کار تحقیقاتی، با الهام از مگس میوه ربات خودمختار ساخته است. این ربات که دلفلای نیمبل (DelFly Nimble) نام دارد قابلیت چرخش با چند محور و حتی چرخش لبهها دارد.
جشنی که هرگز در فضا برگزار نشد!
اینک چه در مدار و چه در زمین، کیهان نوردان آماده میشدند کاری را صورت دهند که تا آن زمان در تاریخ پروازهای فضایی سابقه نداشت؛ کاری جنجالی و پر سرو صدا تا چند ماه بعد باید صورت میگرفت: پرواز یک ناو سایوز با حضور سه کیهان نورد زن!