اعزام خدمه ناسا به اعماق اقیانوس!
اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، ماموریت جدیدش را در 21 ژوئیه 2016 با نام ماموریت عملیاتی شدیداً محیط زیستی ناسا (NEEMO) آغاز کرد. در این ماموریت گروهی از فضانوردان، مهندسان و دانشمندان بخاطر آماده شدن برای ماموریتهای اعماق فضای آینده و سفر به سیاره سرخ مریخ، در اعماق اقیانوس اطلس ماجراجویی میکنند.
ثبت رکورد جدید در پرواز بدون توقف به دور دنیا با بالن (+تصاویر)
یک ماجراجوی 65 سالهی روسی با پرواز بدون توقف با بالن به دور دنیا موفق به ثبت رکوردی جدید در حوزه هوانوردی شد. «فئودورکنیوخف» روس موفق شد با یک بالن ظرف مدت ۱۱ روز به دور دنیا و آن هم بدون توقف پرواز کند.
حراج مجموعههای مسابقات فضایی (+تصاویر)
اگر شما هم جزء افرادی هستید که به دنبال جمع کردن وسایل و لباسهای فضانوردی در صندوقچه خود هستید، حراجی Bonhams فرصت مناسبی برای شما بود. این حراجی در 20 ژوئیه، هشتمین حراج سالیانه تاریخ فضایی در نیویورک برگزار شد که در آن دو دست لباس کامل فضانوردی به فروش رسید.
نخستین دوره مسابقات جام ملی سرعت پهپادها، مرداد 1395
نخستین دورهی مسابقات جام ملی سرعت پهپادها به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری در دانشگاه شهرکرد در مرداد ماه 1395 با حضور 38 تیم از سراسر کشور برگزار خواهد شد.
برنامهی جدید اسپیس ایکس: فرود همزمان ۳ راکت
پس از پرتاب و فرود موفقیتآمیز روز دوشنبه راکت فالکون ۹ این شرکت در پایگاه فضایی کیپ کاناورال فلوریدا، حالا اسپیسایکس از هدف جدید خود رونمایی کرده است: فرود آوردن همزمان سه راکت. ایلان ماسک در پیام توئیتری خود نوشت: دو راکت از مجموع سه راکت این مجموعه به طور همزمان و راکت سوم هم کمی پس از آنها فرود خواهد آمد.
فضانوردان ناسا چشمانتظار فضاپیمای جدید
نکته قابل توجه در این نگرش جدید آن است که دولت آمریکا برای اعزام فضانوردانش به ایستگاه فضایی و در کل زیر مدار، دیگر نه به ناسا بلکه به شرکتهای خصوصی همچون بوئینگ و اسپیسایکس دل بسته است. بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، شرکت بوئینگ در اوایل سال ۲۰۱۸ فضانوردان را راهی ایستگاه فضایی بین المللی خواهد کرد.
ناسا برای کمک به فضانوردان در ماموریتهای اکتشافی طولانیمدت موسسه میسازد
ناسا به منظور راهاندازی یک موسسه جدید جهت تحقیق و توسعه روشهای نوآورانه برای کاهش خطرات انسان در ماموریتهای اکتشاف طولانی مدت، از جمله سفر ناسا به مریخ، به کالج پزشکی بیلور در هوستون پیوست.
پهپادهای آینده از آتش دوری میکنند
شرکت DJI پس از آن که آخرین نمونههای مزاحمت پهپادها برای عملیات اطفاء حریقهای جنگلی منتشر شد، تصمیم گرفت پهپادهایش را به هشدار آتش مجهز کند تا از این مناطق دوری کنند. در مرحله نخست این شرکت نرمافزار AirMap خود را که به کار خلبان پهپاد کمک میکند، بهروزرسانی کرد.
چرا ناسا توالیسنج دیاناِی به فضا فرستاد؟
تاکنون فضانوردان باید نمونههای DNAشان را به زمین ارسال میکردند که این فرآیند ماهها طول میکشید اما با این اتفاق، دیگر نیازی به این کار نیست. از این پس، فضانوردان در ایستگاه فضایی بینالمللی از این ابزار کوچک که برای شرایط نزدیک به بیوزنی طراحی شده است، سلامتی خود را کنترل میکنند و همچنین میکروبهایی را که به بدنشان وارد میشوند، شناسایی میکنند.
مینروبی با پهپاد مین کافون
یک محقق افغان تبار موفق به طراحی، ساخت و توسعه هواپیمای بدون سرنشینی برای مین روبی سریع و گسترده شده است. نمونه اولیه این هواپیمای بدون سرنشین شبیه به یک مولتیکوپتر سفارشی است که می تواند با ابزار مختلف تجهیز شود.
شرکت اسپیساکس (SpaceX)
اسپیسایکس (SpaceX)، نام یک شرکت تولیدکننده محصولات صنایع هوافضایی تجاری در آمریکا است. این شرکت در سالِ ۲۰۰۲ در کالیفرنیا توسط ایلان ماسک بنیانگذار پیپل و تسلا موتورز تاسیس شد.
مذاکرات با میتسوبیشی: خرید 25 فروند هواپیما به قیمت 500 میلیون دلار برای هواپیمایی آسمان
اصغر فخریه کاشان، قائم مقام وزیر راه و شهرسازی، درباره خرید هواپیماهای کوتاه برد از میتسوبیشی ژاپن اظهار داشت: علاقهمند هستیم بخشی از ناوگان هوایی کوچک و با برد کوتاه را از ژاپن تامین کنیم. وی افزود: تعداد هواپیماهای مورد نیاز را باید خود ایرلاینها پیشنهاد دهند اما با میتسوبیشی ژاپن برای خرید 25 فروند هواپیما مذاکرات شروع شده است.
بویینگ، ایرباس و دیگر دوستان
شرکتهای هواپیماسازی مانند امبرائر برزیل، بمباردیه کانادا، میتسوبیشی ژاپن و سوخو روسیه تنها بخشی از شرکتهای هواپیماسازی هستند که با توجه به تحلیلهای ایران میتوانند در آینده برای ایرلاینهای داخلی هواپیمای جدید تولید کند.
پیشرفتهترین هواپیماهای دنیا در نمایشگاه فارنبرو انگلستان
برای طرفداران حمل و نقل هوایی انگلیس، هیچ چیز مانند نمایش هوایی بینالمللی فارنبرو (Farnborough) وجود ندارد. این نمایشگاه هر دو سال یکبار در غرب لندن برگزار می شود. در ادامه قصد داریم ۳ هواپیما که در این نمایشگاه بیشترین بازدید را داشتند و بسیار متفاوت بودند بررسی کنیم، چرا که ممکن است در آینده خود شما یکی از افرادی باشید که با آن ها سفر می کنید.
بریتانیا فرودگاه فضایی می سازد
به رغم خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و آغاز چالش های علمی این کشور اما حالا خبر می رسد که مقامات عالی رتبه این کشور رایزنی های لازم برای راه اندازی یک فرودگاه فضایی را آغاز کرده اند. به این منظور دولت بریتانیا قراردادهایی را با ۵ غول عرصه هوافضا منعقد کرده تا آنها طرح های قابل اجرای خود در زمینه ساخت یک فرودگاه فضایی را ارائه کنند.
ناسا به پلوتو کاوشگر میفرستد
رئیس اداره ملی هوانوردی و فضایی آمریکا، ناسا، ضمن گرامیداشت نخستین سالگرد عبور فضاپیمای نیوهورایزنز از فراز پلوتون از آغاز پروژه مطالعاتی برای ارسال کاوشگر به این سیاره خبر داد.
اکنون فضاپیمای نیوهورایزنز بیش از 482 میلیون کیلومتر دورتر از پلوتون و در مسیر کمربند کویپر قرار دارد.
راکت فالکون ۹ با موفقیت رفت و برگشت
با پرتاب دقایق پیش راکت فالکون ۹ به سوی ایستگاه فضایی بینالمللی که از کیپ کاناورال فلوریدا انجام شد، حالا اسپیس ایکس به یکی از نقاط عطف فعالیت خود رسیده است. این شرکت نه تنها توانست راکت مداری خود را پس از پرتاب، بر روی سکوی از پیش تعیین شده فرود آورد بلکه حالا با ۷ پرتاب موفقیت آمیز در سال ۲۰۱۶، رکوردی تازه برای خود دست و پا کرده است.
دو ماهنامه هواپيما
دورهی انتشار: دو ماهنامه
موضوع: اطلاع رساني، خبري، تحليلي و پژوهشی
صاحب امتياز: مسعود حبيبي قهرمان نژاد
هشدارهای امنیتی درباره بازی پوکمن؛ در جستجوی «پوکومن» تا ایستگاه فضایی بینالمللی!
در این میان مراکز حساس علمی همچون مرکز فضایی جانسون ناسا، آزمایشگاه Smithsonian Mathias، آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا، مرکز علمی آریزونا، دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس به عنوان محل تولد اینترنت و از همه عجیب تر تأسیسات سرن (LHC) نیز محلی برای شکار پوکومنها عنوان شده است.
سازمان پژوهشهای فضایی هند، ایسرو (ISRO)
سازمان پژوهشهای فضایی هند که با نام کوتاه ایسرو (ISRO) شناخته میشود، آژانس فضایی اصلی هند است و بزرگترین آژانس فضایی دولتی دنیا بهشمار میرود. هدف اصلی این سازمان توسعه فناوری فضایی و کاربرد آن در منافع ملی است.
مرکز هوافضای آلمان (DLR)
مرکز هوافضای آلمان (به آلمانی: DLR:Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt e.V) یکی از اعضای سازمان فضایی اروپا و مدیر و کنترلکنندهٔ برنامههای هوافضای آلمان است.
سازمان ملی فضایی چین (CNSA)
سازمان ملی فضایی چین (چینی: 國家航天局؛ انگلیسی: China National Space Administration (CNSA)) سازمان ملی فضایی کشور چین است.
موسسه پژوهشهای هوافضای کره جنوبی (KARI)
موسسه پژوهشهای هوافضای کره جنوبی (KARI) در 10 اکتبر 1989 به عنوان یک موسسه تحقیقات هوافضای ملی با هدف کمک به توسعه محکم اقتصاد ملی و ارتقا سطح زندگی ملی از طریق اکتشاف جدید، پیشرفت های فناوری، توسعه و انتشار در زمینه علوم و فناوری هوافضا تاسیس شد.
آژانس کاوشهای هوافضای ژاپن، جاکسا (JAXA)
این آژانس از تلفیق سه موسسه به نام های موسسه علوم فضایی و فضانوردی (ISAS)، آزمایشگاه هوافضای ملی ژاپن (NAL) و آژانس توسعه فضایی ملی ژاپن (NASDA) تشکیل شده است.
بالن تحقیقاتی ناسا، جایگزین ماهواره
ناسا بیش از 30 سال است از بالنهای بدون فشار برای مطالعه و جمعآوری دادههای جوی زمین به جای ماهوارههای گرانقیمت استفاده میکند. این سازمان فضایی تاکنون بیش از 1700 بالن علمی تحقیقاتی را به جو زمین فرستاده است.
پرتاب موفق فضاپیمای باری پروگرس به مقصد ایستگاه فضایی بینالمللی
فضاپیمای پروگرس پس از پنج دقیقه در فضا از موشک سایوز جدا شد و با باز کردن آرایههای خورشیدی و آنتن جهتیاب خود، سفر دو روزه را به ایستگاه فضایی آغاز کرد. این فضاپیما در مسیر خود، 34 بار دور زمین خواهد چرخید.
درخواست بویینگ از دولت آمریکا در خصوص مصوبه منع فروش هواپیما به ایران: وتو کنید
در چنین شرایطی قطعا بازار صنعت هوانوردی ایران یکی از بهترین گزینههای پیشروی شرکت بوئینگ است. این بازار که حدود چهار دهه قبل یکی از اصلیترین مشتریان این شرکت هواپیماساز را به وجود آورده و ناوگان ایران را به عنوان یکی از تکیهگاههای تجاری مطرح میکرد، حالا و به دنبال اجرایی شدن برجام این فرصت را پیدا کرده تا بار دیگر از بوئینگ هواپیماهای جدید بخرد.
دیجیکالا برگزار میکند: نخستین مسابقهی رباتهای پرندهی حمل کالا، تابستان 95
نخستین مسابقهی «رباتهای پرندهی حمل کالا»، زمستان 94 آغاز شد. پس از فراخوان اولیه، درمجموع 63 تیم از سراسر كشور در مسابقه ثبتنام کردند. تیمها پس از محکزدن آمادگی خود در پیشمسابقه، اواخر تابستان 95 برای قهرمانی در مسابقه رقابت خواهند کرد.
ماهنامه فناوری فضایی
دورهی انتشار: ماهنامه
موضوع: علمی، خبری و تحليلی
سردبير: عباس خاراباف
ماهنامه «فناوری فضایی»، شماره 6
ماهنامه علمي، خبري و تحليلي فناوي فضايي، جديدترين نشريه علمي كشور است كه با تهيه آن از انواع مطالب، گزارشها و تحلیلهای جذاب و متنوع در حوزه فضا و فناوریهای فضایی، آخرین اکتشافات و پیشرفتهای این حوزه باخبر خواهيد شد.