همکاری ناسا و بیمارستان هوستون برای بهتر شدن لباس فضانوردان
گروهی از کارشناسان برای تعیین نیازهای پزشکی فضانوردان در حال همکاری با ناسا هستند. آنها با شناخت نیازهای فضانوردان در فضا و ایجاد شرایطی برای اقدامات اضطراری میخواهند نیازهای آنها را در سفرهای بلند مدت فضایی برطرف کنند.
چین بهدنبال ساخت بزرگترین هواپیمای جهان با همکاری اوکراین
چین در نظر دارد با همکاری اوکراین که زمانی غول هواپیماسازی دنیا بود بزرگترین هواپیمای دنیا را بسازد. شرکت اوکراینی «آنتونوف» یکی از بزرگترین شرکتهای هواپیماسازی در دوران حاکمیت شوروی سابق بود که حالا دیگر شکوه گذشته را ندارد. حالا اما خبر می رسد که با همکاری چین و اوکراین بزرگترین هواپیمای جهان ساخته می شود.
بال هواپیماهای آینده تغییر شکل میدهند (+تصاویر)
در آینده نزدیک بال هوپیماهای تجاری از یک ساختار جامد و مستحکم خارج شده و به مکانیسم پیشرفته تغییر شکل بر اساس نیاز خلبان و شرایط پروازی مجهز خواهد شد. بالهای تغییر شکلدهنده، شرایط پرواز با آلودگی صوتی کمتر را فراهم میکنند و همچنین تغییر شکل زوایای اصلی پرواز در شرایط مختلف، بهترین قدرت مانور و پرواز ایمن را در اختیار خلبان قرار میدهد.
تلاش اسپیسایکس برای بهکارگیری راکتهای فالکون دست دوم برای ارسال ماهواره به فضا
شرکت خصوصی فضایی اسپیساکس اعلام کرده که نخستین سفارش برای ارسال ماهواره به فضا با استفاده از یک راکت فالکون دست دوم را دریافت کرده و تا پایان سال آن را عملی میکند. شرکت اسپیساکس تاکنون موفق به انجام 6 مأموریت فضایی و فرود موفقیتآمیز با راکت فالکون 9 شده است اما اینبار تصمیم دارد یکی از این موشکها که قبلا به فضا رفته را دوباره به آنجا بفرستد.
رشد تجاری در نتیجهی پرتاب ماهواره (+تصاویر)
ماهواره WorldView-۴ شرکت دیجیتالگلوب که سازنده آن لاکهیدمارتین است، در ماه سپتامبر پرتاب خواهد شد. با شروع کار این ماهواره در اوایل سال ۲۰۱۷، امکان ارائه تعداد بیشتری از تصاویر دارای دقت ۳۰ سانتیمتر به مشتریان غیرآمریکایی مهیا خواهد شد.
ساخت بزرگترین محصول چاپ سهبعدی جهان به عنوان بال یک هواپیما
بزرگترین محصول چاپ سهبعدی جهان که با فناوری چاپگر سهبعدی تولید شده بر روی یک هواپیمای آمریکایی قرار گرفته است. این محصول جدید برای ساخت بال هواپیمای جدید جت مسافربری ۷۷۷X شرکت بوئینگ طراحی شده و در ساخت آن از فیبرکربن و مواد کامپوزیت ترموپلاستیک ABS استفاده شده است.
برای نخستینبار در فضا: آزمایش دیاناِی بهکمک دستگاه توالیسنج جدید ناسا
فضانوردان ناسا برای نخستینبار در تاریخ بشری موفق به تعیین توالی DNA شدند. این موفقیت به دست کیت رابینز فضانورد- زیستشناس ناسا و با استفاده از یک دستگاه مینیاتوری که ماه گذشته به ایستگاه بینالمللی فضایی رسیده انجام شده است.
انفجار در مرکز پرتاب راکت فضایی «فالکون 9» شرکت اسپیسایکس در فلوریدا (+تصاویر)
در پی انفجار ماهوارهبر «فالکون 9» شرکت «اسپیس ایکس» در پایگاهی در فلوریدا، ساختمانهای اطراف به لرزه درآمده و ستون بلندی از دود سیاه به آسمان بلند شده است. دلیل این انفجار مشخص نشده است و هنوز مشخص نیست که کسی از این حادثه آسیب دیده است یا خیر.
جو ساتر، سرطراح هواپیمای افسانهای بویینگ 747 درگذشت (+تصاویر)
بامداد امروز جو ساتر (Joe Sutter) سرپرست تیم طراحی غولپیکرترین هواپیمای مسافربری بوئینگ یعنی 747، در سن 95 سالگی درگذشت. وی پیشتر در نامهای خطاب به مدیرعامل و معاون فنی مهندسی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» نوشته بود که از توانایی های ایران ایر در نگهداری و به کارگیری هواپیمای بوئینگ 747 اس پی (مدل ویژه 747) به وجد آمده و خوشحال است.
هفتمین نمایشگاه بینالمللی صنایع هوایی و فضایی ایران؛ آبان 1395
هفتمین نمایشگاه بینالمللی صنایع هوایی و فضایی ایران در تاریخ 4 تا 7 آبان 1395 در محل فرودگاه بینالمللی امام خمینی برگزار میگردد. برای آگاهی بیشتر میتوانید به تارنمای نمایشگاه به نشانی www.tehranairshow.com مراجعه نمایید.
پرتاب ماهوارههای مخابراتی شرکت اسپیسایکس به روایت تصویر
روز ۲۵ تیر سال جاری شرکت اسپیسایکس (SpaceX) دو ماهواره مخابراتی تجاری Eutelsat ۱۱۷ West B و ABS-۲A را با استفاده از فالکون ۹به مدار انتقالی زمینآهنگ پرتاب کرد. این دو ماهواره ارائه دهنده خدمات مخابراتی جهانی به کاربران مختلف هستند. در ادامه تصاویری از مراحل مختلف پرتاب این دو ماهواره با استفاده از فالکون ۹ را مشاهده میکنید.
پایان یک سال انزوا در هاوایی برای شبیهسازی سفر به مریخ
پژوهشگران به یک سال زندگی در انزوا برای شبیهسازی سکونت در مریخ که بخشی از برنامه ناسا است پایان دادهاند. این تیم شامل یک اختربیولوژیست فرانسوی، یک فیزیکدان آلمانی و چهار آمریکایی - یک خلبان، یک معمار، یک خبرنگار و یک خاک شناس - بود.
انفجار در موتور بویینگ 737 هنگام پرواز در آسمان (+تصاویر)
یک بوئینگ 737 هنگام پرواز در آمریکا به دلیل انفجار یکی از موتورهایش، مجبور به فرود اضطراری شد. این هواپیمای مسافربری که متعلق به شرکت Southwest Airlines است، با 99 سرنشین از اورلاندو در ایالت فلوریدا به سوی ایالت لویزیانا پرواز میکرد که ناگهان در میانه مسیر یکی از موتورهایش منفجر شد.
تبدیل کاوشگر به حامل ماهوارههای مکعبی
سازمان اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA) قصد دارد یک کاوشگر را به حاملی برای ماهوارههای مکعبی تبدیل کند. گواهی ایمنی این کاوشگر در ماه اکتبر صادر شده و اولین محموله آن یک ماهواره سه کیلوگرمی ساخت دانشگاه توکیو است که به مدار بیضوی زمین در ارتفاع حدود ۲۰۰ کیلومتری پرتاب خواهد شد. هدف از این کار کاهش هزینههای پرتاب و ایجاد امکان پرتاب با هزینههای چند میلیون دلار است.
همکاری شرکتهای چینی برای راهاندازی شبکه جهانی پهنای باند موبایل
هلدینگ ماهوارهای APT که یک ی از اپراتورهای ناوگان ماهوارهای هنگکنگ است، تصمیم دارد با همکاری دیگر مؤسسات کشور چین یک شبکه جهانی ماهوارهای پهنای باند موبایل را پرتاب نماید. خدمات پهنای باند این ماهوارهها در بازار هوانوردی و دریایی کاربرد خواهد داشت.
بازگشت کپسول فضایی «دراگون» شرکت اسپیسایکس به همراه 12 موش به زمین
کپسول فضایی دراگون شرکت اسپیسایکس به همراه بیش از 1360 کیلوگرم محموله و تجربیات علمی از جمله 12 موش با موفقیت در نزدیکی مکزیک در اقیانوس اطلس سقوط کرد. کپسول دراگون (اژدها) پس از فرود موفق در اقیانوس، توسط کارکنان شرکت اسپیسایکس بازیابی شد و توسط کشتی به بندری در نزدیکی لسآنجلس منتقل شد تا برخی از بارهای آن برای ناسا ارسال شود.
ادامه ماموریت تلسکوپ فضایی؛ اسپیتزر با ناسا 2.5 ساله تمدید کرد
هنگامی که تلسکوپ اسپیتزر (Spitzer) در سال 2003 به فضا پرتاب شد، ناسا هرگز گمان نمیکرد که این ماموریت تا سال 2016 به طول بیانجامد. تلسکوپ فضایی اسپیتزر یک تلسکوپ فضایی با طول موج مادون قرمز است. این چهارمین پروژه از آخرین پروژه بزرگ ناسا است.
برنامهی چین برای ارسال مریخنورد تا سال 2020 (+تصاویر)
در سال ۲۰۲۰ تنها مریخنورد «مارس ۲۰۲۰» ناسا مهمان تازه وارد این سیاره نخواهد بود زیرا چینیها هم در همان سال مریخنوردی را راهی سیاره سرخ خواهند کرد. کاوشگری که چینیها راهی مریخ میکنند شامل یک مدارگرد، مریخنشین و مریخنورد روباتیکی است.
سقوط هواپیمای ایرلندر 10، بزرگترین هواپیمای جهان
هواپیمای Airlander ۱۰ به طول ۹۲ متر که به عنوان بزرگترین هواپیمای جهان و یک کشتی هوایی محسوب میشود به هنگام فرود بر روی فرودگاه «کاردینگتون» انگلیس به نوعی سقوط کرد. این هواپیمای غول پیکر در زمان فرود با نوک هواپیما بر روی زمین نشست اما خوشبختانه به دلیل سرعت و ارتفاع کم آن به خدمه Airlander ۱۰ آسیبی وارد نشد.
تولید ماهوارههای سنجشی و مخابراتی در ایران
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهوارههای مکعبی با تکنولوژیهای جدید که دانشگاه نوشیروانی بابل دسترسی خوبی در این زمینه دارد در ایران در حال توسعه است، افزود: به عنوان مصاحبه دانشجویی ساخت ماهوارههای مکعبی را مطرح کردیم.
امضای سند همکاری فضایی ایران و بولیوی
گسترش و توسعه روابط علمی و فنی آکادمیک در حوزه فضا و در زمینه های مورد علاقه دو کشور، همکاری میان دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی، مؤسسات عمومی و خصوصی، همکاری برای تبادل فناوری، تخصص و تجهیزات و غیر منابع مربوطه، تبادل تجربیات در طراحی و ساخت ماهواره، تجهیزات آزمایشگاه فضایی، آموزش نیرو و تبادل دانشمدان و متخصصان فنی از مهمترین محورهای این سند همکاری است.
شانزدهمین کنفرانس بینالمللی انجمن هوافضای ایران، اسفند 1395
شانزدهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران، سوم تا پنجم اسفندماه 1395 توسط دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در شهر تهران برگزار می شود.
مختصری در مورد ساختار لاستیک چرخهای هواپیما
طبق قوانین هوانوردی، چرخهای هواپیما باید بتواند تا چهار برابر فشار ارزیابی شده برای آنها را حداقل تا سه ثانیه تحمل کنند و قویترین چرخها میتوانند فرود با سرعت حداکثر 463 کیلومتر را طاقت بیاورند.
روباتهای انساننما، پای ثابت سفرهای فضایی آینده (+تصاویر)
یکی از ابزارهایی که چند سال است در حال گسترش بوده، با همکاری سازمان فضایی ناسا، کمپانی جنرال موتورز و چندین دانشگاه بزرگ دنیا در حال تکمیل است، رباتهای انساننمای قدرتمند هستند. این خانواده را سری رباتهای ربونات مینامند.
موفقیت ناسا در بازیابی فضاپیمای گمشده
فضاپیمای STEREO-B ناسا که برای دو سال در فضا گم شده بود و هیچ تماسی با زمین نداشت، مجددا ارتباط خود را از سر گرفت. این پروژه 9 ساله ناسا که نام کامل آن "رصدخانههای روابط زمینی خورشیدی" است، در اکتبر 2014 با حرکت در گستره وسیع فضا، ارتباط خود را با زمین از دست داد.
ماموریت یک ساله شبیهسازی مریخ به پایان میرسد (+تصاویر)
شش محقق این ماموریت در پناهگاهی گنبدی شکل در یکی از پنج آتشفشان موجود در هاوایی موسوم به مونا لوا سکنی دارند. این ماموریت بخشی از برنامه شبیهسازی و قیاس اکتشاف فضایی هاوایی (Hi-Seas) است.
پارکینگ اختصاصی درایستگاه فضایی بینالمللی
از آنجا که پیش بینی می شود ایستگاه فضایی بینالمللی در سال های آینده شاهد تردد بیشتری باشد، این محل پارکینک مورد استفاده فضاپیماهای تجاری قرار خواهد گرفت. این توقفگاه پیشرفتهتر از ایستگاههای پهلوگیری فعلی است و امکان پارک خودکار فضاپیما را میسر می سازد. در سیستم های فعلی، پهلوگیری فضاپیماها توسط فضانوردان صورت می گیرد.
کنفرانس «کاربرد کامپوزیت در صنعت ایران»، بهمن 95
دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران به همراه آزمایشگاه تحقیقاتی کامپوزیت، «همایش کاربرد کامپوزیت در صنایع ایران» را در تاریخهای 6 و 7 بهمن 1395 برگزار مینماید.
مسابقه رباتیک یک میلیون دلاری ناسا با هدف توسعه اکتشافات در مریخ
ناسا با هدف توسعه اکتشافات در اعماق فضا و فراهم کردن مقدمات سفر نخستین گروه از فضانوردانش به مریخ مسابقه جالبی را ترتیب داده که به برنده آن جایزه قابل توجه یک میلیون دلاری میدهد. بر این اساس شرکتکنندگان باید روباتی را در دنیای مجازی و البته در مریخ هدایت و کنترل کنند.
هزینه 120 میلیون دلاری گردشگری در کره ماه
روسیه اعلام کرد که برای انجام سفرهای گردشگری فضایی به ماه براساس درخواستهای ارائه شده برنامهریزی می کند که هزینه آن برای هر نفر 120 میلیون دلار خواهد بود. گردشگران در قالب این سفر می توانند یک بار مدار کره ماه را دور بزنند.