کمرنگ‌ شدن اطلاع‌رسانی فعالیت‌های فضایی به دلیل جهت‌دار شدن فعالیت‌های حوزه هوافضا

رئیس مرکز ملی فضایی ایران با بیان اینکه در سال‌های اخیر  فعالیت‌ها در حوزه هوافضا عمیق‌تر شده است، گفت: اخیرا شنیده می‌شود که فعالیت‌های فضایی کاهش یافته یا کمرنگ شده است، در حالیکه این فعالیت‌ها به صورت جدی ادامه دارد. وی تصریح کرد: ترجیح می‌دهیم پس از به نتیجه رسیدن طرح‌ها در این حوزه‌ها اقدام به انتشار موضوع کنیم.

ایده‌های جدید ناسا در هوانوردی اعلام شد

سازمان ناسا پنج فناوری پاک را برگزیده تا تحولی در صنعت هوانوردی دنیا ایجاد کند. قرار است با به‌کارگیری ایده‌های برتر، آلایندگی‌های زیست‌محیطی هواپیماها و همچنین مصرف سوخت آن‌ها در یک دهه آینده کاهش یابند.

نابودی ماه‌نورد چینی بعد از 31 ماه

سازمان مدیریت علم، فناوری و صنعت دفاع ملی چین به تازگی اعلام کرد که عملکرد ماه‌نورد این کشور موسوم به Yutu یا Jade Rabbit متوقف شد. اطلاعات جمع‌آوری شده از طریق این ماهنورد بیش از 100 مقاله علمی را درباره کره ماه تولید کرده است که کشف لایه پنهان از جریان‌های گدازه‌ای جزء آنها بوده است.

استفاده از آیینه‌های نانویی در ساخت تلسکوپ‌ ماهواره‌‌های مکعبی

شرکت لایت ویت تلکسوپ با همکاری سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا)، اقدام به تولید آیینه‌ای از جنس رزین و نانولوله کربنی کرده است که در ساخت تلسکوپ‌های مورد استفاده در ماهواره‌های کوچک به کار می رود.

به مناسبت چهارمین سال فرود کاوشگر مریخ: مختصری در مورد مریخ‌نورد کنجکاوی (+تصاویر)

یکی از تاریخ‌سازترین روبات‌های فضایی ناسا چهارمین سال فعالیت خود را جشن گرفت. درباره این مأموریت همین نکته کافی است که ناسا آن را اساساً برای دو سال فعالیت بر روی مریخ طراحی و برنامه ریزی کرده بود اما حالا خبر می رسد که حداقل برای دو سال دیگر هم در سیاره سرخ به جستجوهای خود ادامه خواهد داد.

نخستین ماهواره ویژه مخابراتی چین راهی فضا شد

چین که برنامه فضایی پرهزینه‌اش را نماد ظهور خود در بین قدرت‌های جهان تلقی می‌کند، در سال گذشته میلادی (2015)، 19 ماموریت فضایی انجام داد و از قصد خود برای انجام بیش از 20 ماموریت فضایی در سال جاری میلادی (2016) خبر داده است.

فهرست کانال‌های هوافضا و هوانوردی ایران در تلگرام

پورتال هوافضای ایران در این بخش همه‌ی کانال‌ها و گروه‌های فعال در حوزه‌ی هوافضا، هوانوردی و فضایی در تلگرام را معرفی می‌نماید.

گامی بلند به سوی گردشگری فضایی: مجوز پرواز هواپیمای فضایی شرکت ویرجین گلکتیک صادر شد

شرکت ویرجین گلکتیک که این روزها به عنوان یکی از پیشگامان اصلی توسعه گردشگری فضایی شناخته می شود، اعلام کرد که مجوزهای لازم برای پرواز آزمایشی هواپیمای فضایی مخصوص خود به مدار زمین را از سازمان هوانوردی فدرال آمریکا دریافت کرده است.

انتشار مشکلات فنی و مالی پروژه میلیاردی فضاپیمای اوریون ناسا

پروژه فضاپیمای اوریون که یکی از امیدهای ناسا برای جایگزین کردن فضاپیمای شاتل است، معادل 11/3 میلیارد دلار از کل بودجه ناسا را به خود اختصاص داده است اما داده‌های فنی آن نشان می‌دهد که هنوز اطلاعات و آزمون‌های لازم برای یک پرواز سرنشین‌دار را به دست نیاورده است.

گوگل رسماً وارد پروژه‌ی پهپادهای بسته‌رسان شد (+تصاویر)

سازمان هوانوردی فدرال آمریکا چراغ سبز لازم را به گوگل نشان داد تا برنامه استفاده آزمایشی از پهپادها برای تحویل بسته‌ها را آغاز کند. بر اساس این مجوز، گوگل می‌تواند از شش منطقه مشخص برای پروژه خود استفاده کند.

بیماری‌های قلبی در کمین فضانوردان آپولو

یک پژوهش جدید نشان می‌دهد فضانوردان ماموریت‌های آپولو، ۴ تا ۵ برابر نسبت به سایر فضانوردانی که هیچ‌گاه از مدار زمین خارج نشده‌اند، در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند. پژوهشگران برای اثبات این فرضیه بر روی 100 فضانورد آزمایش انجام دادند که هفت نفر از آنها فضانوردان ماموریت آپولو بودند.

ایلان ماسک؛ مردی که ما را به مریخ خواهد برد (+زندگی‌نامه و تصاویر)

ایلان ماسک نمونه‌ی کامل میلیونری خودساخته است که نه تنها ثروتش کاملا ناشی از استعداد و زحمت شخص وی بوده بلکه با استفاده از آن هر روز سعی در کشف دریچه‌هایی روشن‌تر برای سایرین مردم دارد. او بر این باور است که برای پیشرفت کردن و بهینه بودن باید ریسک کرد و شکست جزیی جدایی‌ناپذیر از این روند خواهد بود و به نوعی نشانه‌ای است برای اینکه در حال پیشرفت هستید.

ورود نخستین سری ایرباس‌ها به ایران؛ احتمالاً در اواخر پاییز

وزیر راه و شهرسازی گفت:‌ اولین سری از هواپیماهای جدید ایرباس به شرط ارائه مجوزها از سوی اوفک احتمالا تا اواخر پاییز وارد ناوگان هوایی کشورمان می‌شود. نوسازی ناوگان هوایی با خرید بدون واسطه هواپیما از ایرباس و بویینگ به عنوان یکی از موفقیت‌های پس از برجام نه تنها در حوزه وزارت راه و شهرسازی بلکه در سطح کلان و ملی قلمداد می‌شود.

ورکشاپ نقشه‌برداری هوایی با پرنده بدون سرنشین؛ مرداد 95

«ورکشاپ نقشه‌برداری هوایی با پرنده بدون سرنشین» به همت شاخه‌ دانشجویی اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران در مرداد ماه 1395 برگزار می‌گردد.

اسکی روی ابر (+تصاویر)

یک شرکت آمریکایی ایده اسکی‌سواری بر فراز ابرها را با استفاده از یک فناوری پیشرفته به واقعیت تبدیل می‌کند. عملکرد تخته اسکی پرنده درست مشابه بال‌های هواپیما است به‌ طوری که اسکی‌باز با ایستادن روی تخته و متصل کردن پاها به آن می‌تواند مشابه شرایط اسکی روی آب این بار به دنبال هواپیما پرواز کند.

پهپادها به توسعه استفاده از انرژی خورشیدی کمک می‌کنند

این روزها پهپادها (پرنده‌های هدایت‌پذیر از راه دور) همه جا هستند و همه کاری می‌کنند: از جاسوسی و مبارزه با تروریست‌ها گرفته تا تحویل کتاب و غذا به مشتری. مدتی است پای پهپادها به دنیای انرژی خورشیدی نیز باز شده است. در آینده نه‌چندان دور از پهپادها برای مشخص کردن بهترین مکان قرار دادن سلول‌های خورشیدی و همچنین نصب آن‌ روی سقف خانه‌ها استفاده خواهد شد.

جونو دورترین نقطه مدار مشتری را لمس کرد

فضاپیمای جونوی ناسا تقریبا یک ماه پس از موفقیتش در ورود به مدار بزرگترین سیاره منظومه خورشیدی، اکنون به نقطه عطفی در ماموریتش رسیده است. جونو در ساعت 12:41 بعدازظهر به وقت محلی روز 31 ژوئیه به دورترین نقطه در مدار مشتری ‌رسید. اولین بار این نقطه را "apojoye"  نام گذاشتند که پنج میلیون مایل (8.1 میلیون کیلومتر) از این سیاره غول‌آسا فاصله دارد.

هواپیمای الکتریکی ایرباس می تواند آینده هوانوردی را شکل دهد

وسایل حمل و نقل الکتریکی زمینی مشکلی در زمینه دامنه حرکت ندارند زیرا هنگامی که شارژ باتری آنها به اتمام می رسد همانند یک هواپیما از آسمان سقوط نخواهند کرد. با این وجود، تیم ایرباس راه حلی برای این مساله ارائه کرده که شامل پرواز هیبرید الکتریک می شود و این چیزی است که در هواپیمای E-Fan 1.2 شاهد استفاده از آن هستیم.

هواپیمای جدید ایرباس جایگزین ماهواره‌ها

‌برای ارسال هواپیمای فاقد بال و بلند پرواز جدید ایرباس به لایه استراتوسفر زمین دیگر نیازی به سامانه پرتاب گرانقیمت موشکی نیست بلکه کافیست تا با نصب هواپیمای دوکاره در قسمت بیرونی یک هواپیمای بلند پرواز عملیات صعود تا مدار زمین را با هزینه کمتر انجام داد.

مرکز همکاری‌های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری

مركز همكاری‌های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری در سال 1362 با هدف ارائه مشاوره علمي و صنعتي به مجموعه دستگاه‌هاي سياستگذاري و اجرايي كشور، آغاز به‌كار نمود.

اهمیت اقتصادی صنعت هوافضا

یکی از مهمترين ويژگي‌هاي اين صنعت نوظهور، تكثر استعمال فناوري‌هاي نوین در زيرشاخه‌های آن است؛ كه علاوه بر خدمت‌رسانی مدرن و افزايش سطح رفاه در جامعه، موجبات پيشرفت علمي و فناوری را فراهم مي‌آورد.

تصمیم ناسا برای اعزام فضانورد به ایستگاه فضایی با استفاده از تجهیزات شرکت خصوصی اسپیس‌ایکس

هنوز ناسا شریک تجاری خود برای برنامه بلندمدت اعزام فضانورد را مشخص نکرده است اما به‌طور حتم یکی از دو شرکت بوئینگ و اسپیس‌ایکس در فهرست این سازمان قرار خواهند داشت و نخستین اعزام از این نوع برای سال 2017 برنامه‌ریزی شده است.

چاپگر سه‌بعدی چه نقشی در کاوش‌ها و پژوهش‌های فضایی خواهد داشت؟

پژوهشگران آژانس فضایی اروپا سرگرم آزمایش نسل جدید چاپگر سه‌بعدی در فضا هستند. در آزمایشگاه جدید «مرکز اروپایی برای ارتباطات و فناوری کاربردی فضایی» این فناوری برای استفاده در ماموریت‌های فضایی آژانس و همچنین صنعت فضانوردی آماده می شود.

هواپیمای خورشیدی «سولار ایمپالس ۲» آماده‌ی ورود به مرحله‌ی تجاری‌سازی است

خلبان سولار ایمپالس ۲ می‌گوید: «ما شرکایی داریم که هم حمایت مالی از این پروژه را بر عهده داشتند و هم تکنولوژی‌های آن را تامین کردند. این کار با تلاش ما به پایان رسید و اکنون آماده ورود به بازار است. سولار ایمپالس قادر به پرواز شبانه روزی بدون استفاده از سوخت است و این چیزیست که جهان ما به آن نیاز دارد.»

توضیح ناسا درباره تغییر رنگ دریاچه ارومیه (+عکس)

سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا) با انتشار تصویر جدیدی از دریاچه ارومیه از تغییر رنگ این دریاچه در 3 ماه گذشته خبر داده و علت آن را تشریح کرده است. در این تصویر که در 18 جولای گرفته شده است، دریاچه ارومیه به نحو بارزی تغییر رنگ داده و از سبز (در تصویر پیشین ناسا در 23 آوریل) به قرمز تبدیل شده است.

ماهواره مصباح آماده پرتاب است/ماهواره ناهید در مراحل نهایی

معاون فناوری فضایی سازمان فضایی ایران گفت: ماهواره مصباح که با همکاری ایران و ایتالیا طراحی و ساخته شده، آماده پرتاب است. ماهواره ناهید نیز مراحل نهایی ساخت خود را طی می کند و امسال پرتاب می شود. تاکنون طراحی و ساخت ماهواره های رصد، نوید، ظفر، دوستی و آت ست در دستور کار سازمان فضایی ایران بوده است.

هواپیمای خورشیدی سولار ایمپالس 2 به سفر دور دنیای خود پایان داد

هواپیمای خورشیدی 'سولار ایمپالس 2' که بدون قطره ای سوخت، در مارس 2015 سفر به دور دنیا را از ابوظبی آغاز کرده بود، روز سه شنبه با فرود در پایتخت امارات عربی متحده به سفر خود پایان داد. این هواپیمای خورشیدی که انرژی خود را در این سفر 30 هزار کیلومتری از نور خورشید تامین می کرد، با این سفر به نخستین هواپیمایی تبدیل شد که بدون قطره ای سوخت، دور دنیا را پرواز کرد.

پرتاب ماهواره‌های دانشجویی از سوی سازمان «اپسکو»

رییس سازمان فضایی ایران با تاکید بر برگزاری مسابقه دانشجویی ماهواره‌ مکعبی در کشورهای عضو اپسکو گفت: برندگان ملی این مسابقات می‌توانند به سازمان اپسکو معرفی شوند و این سازمان نیز با هزینه‌های پایین به پرتاب ماهواره‌های دانشجویی اقدام کند.

ساخت بزرگترین هواپیمای دوزیست جهان در چین (+تصاویر)

چین از تکمیل ساخت بزرگترین هواپیمای دوزیست جهان پس از هفت سال کار خبر داد. به گفته سازندگان، این هواپیما تازه‌ترین دستاورد در صنعت هوانوردی چین است. برنامه توسعه و تولید AG600 در سال 2009 توانسته بود تائیدیه دولت را دریافت کند.

فیس‌بوک پهپاد ارائه‌دهنده اینترنت بی‌سیم را با موفقیت آزمایش کرد

یک سال پیش، فیسبوک از نقشه جدید خود جهت فراهم آوردن اینترنت برای چهار میلیارد کاربری که در نقاط مختلف دنیا هنوز به اینترنت دسترسی ندارند، آن هم با استفاده از یک پهپاد بدون سرنشین، خبر داد؛ اما اکنون این شرکت خبر داد، پهپاد «آکویلا» (Aquila) که پهپادی مجهز به تکنولوژی استفاده از انرژی خورشیدی است، نخستین پرواز آزمایشی خود را با موفقیت به پایان رسانده است.

تبلیغات
ایران سرور - خرید هاست دامین سرور هاست ابری